Sådan tjener du penge, mens du er ude at rejse

 - Estimated reading time: 8 minutes

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.

Hvis du kunne rejse hele dagen, hver dag, hele året, ville du da gøre det?

Jeg ville i hvert fald gøre det i en god del af året.

Men hvad der holder mig såvel som de fleste andre fra at gøre det er økonomiske problemer ved at rejse døgnet rundt.

Du tager ikke på arbejde, når du sidder på stranden på Fiji, og derfor kommer der for de fleste mennesker ikke penge ind.

Men det betyder ikke, du ingen chancer har.

Da jeg i januar og februar 2016 var ude at rejse jorden rundt gennem Las Vegas, Tokyo og Chiang Mai i Thailand i 2 måneder, kom jeg hjem med flere penge, end jeg tog afsted med.

I Thailand, hvor min forlovede og jeg havde en hel måned at gøre godt med, arbejdede jeg i snit 4 timer om dagen. Det var rigeligt til at holde os oppe for hele turen kombineret med et par ting, vi havde gjort hjemme.

Hvad præcis afslører jeg i dette indlæg.

Så sæt dig godt til rette, for det kommer til at fylde en smule – og lad os se på, hvordan du tjener penge, mens du er ude at rejse!

Hjemme: Lej ud til AirBnB og GoMore

Mit opslag fra AirBnB.

Mit opslag fra AirBnB.

Hvis du har lejlighed og bil i Danmark, så er det to passiver, der normalt ville trække godt ned i dit regnskab. De står i Danmark, men ingen bruger dem – og du skal stadig betale af på lån, skat og så videre.

Men bor du i en af Danmarks større byer, har du mulighed for at leje bil og bolig ud og derved forvandle dem fra passiver til aktiver.

Din lejlighed lejer du nemmest ud med AirBnB – din bil kan du leje ud med GoMore.

Da vi var afsted i foråret 2016, lejede vi i 5 uger vores lejlighed i København ud til 3 unge svenske studerende. De betaler 11.000 kroner for fornøjelsen. De penge dækkede fint betalinger til lån for det meste af turen. Derved kunne vi tage en stor post af budgettet. Vi har ingen bil, men havde vi det, var den lejet ud med AirBnB.

Især i Aarhus og København er det nemt at finde personer, der gerne vil leje din lejlighed for en fin pris.

Vær opmærksom på, at hvis du på AirBnB bliver tilbudt at få betalingen kontant af en nyligt oprettet bruger, så rapporter brugeren til AirBnB og gå i en lang bue udenom. Det sker, at AirBnB som platform og dine lejligheder bliver misbrugt til ting, der er kedelige at tænke på. Vælg i stedet for at leje ud alene til verificerede brugere. De opfører sig ordentligt, for I anmelder hinanden efter endt ophold.

Når du har lejet dine aktiver hjemme ud, er det tid til at se på, hvad du kan lave, mens du faktisk er ude på rejsen:

Ude: Tekstforfatter, udvikler eller designer

Jeg arbejder med online markedsføring. Derfor kunne jeg på konsulentbasis sidde og arbejde for mine kunder, selvom udsigten var denne:

Udsigten fra Ratilanna i Chiang Mai, hvor jeg brugte meget tid i februar 2016. Fitnesscenter er 20 meter væk. Pool 5 meter.

Udsigten fra Ratilanna i Chiang Mai, hvor jeg brugte meget tid i februar 2016. Fitnesscenter er 20 meter væk. Pool 5 meter.

Det lyder farligt at være konsulent, men det behøver det ikke at være. Følgende 3 emner har forholdsvis lave indgangsbarrierer, så du har mulighed for selv at komme i gang:

 • Tekstforfatter – Danske virksomheder har i forbindelse med deres online markedsføring et stort behov for unikke og acceptable tekster. Det skal ikke være litterære afhandlinger, men i stedet for almindelig og brugbar tekst som den, du læser lige nu. Du bliver betalt per ord og kan arbejde lige så meget, som du kan overkomme.
 • Designer – De samme virksomheder har også behov for at få designet hjemmesider, bannere og meget mere.
 • Udvikler – Efter designet skal disse hjemmesider kodes, så de kan vises på internettet.

De to sidste egenskaber – designer og udvikler – har du mulighed for at dygtiggøre dig selv med ved hjælp af portaler som:

 • Udemy.com
 • Codeschool.com
 • Teamtrehouse.com

Ovenstående apps er enten gratis, eller så kan du købe adgang for et mindre beløb.

Du lægger nogle kræfter her og nu for at blive lært op – men allerede i løbet af et par måneder med øvelse hver dag, har du nået et niveau, hvor du kan begynde at sælge dine egenskaber.

Hvis du kan arbejde ved en computer, åbner det en helt anden verden for dig, hvor du grundlæggende arbejder hvor du ønsker at gøre det. Jeg har været i Brasilien, USA, Japan, Thailand og mange andre lande, hvor jeg har tjent rejsen hjem igen flere gange, mens jeg har været afsted, ved at bruge et par timer om dagen.

Hvis du tænker, at ”så holder man da ikke rigtigt ferie”, så har du også ret. Du slapper ikke helt af. I et par timer om dagen arbejder du.

Men for mig – og mange andre – er det slet ikke målet intet at lave en måned i Thailand. Målet er at nyde det gode vejr, opleve en anden kultur og have det sjovt. Her er udvikling også på arbejdsfronten en del af den samlede pakke, jeg tager afsted med.

Ude: Sælg dine bedste billeder

Er du typen, der altid har et spejlreflekskamera i tasken – eller er hurtig til at at snuppe flotte billeder med din telefon?

Så har du også mulighed for at tjene penge.

Virksomheder over hele verden har et stort behov for ”stockphotos”. Det er generiske billeder – som dette herunder – virksomhederne kan købe og indsætte på egen hjemmeside:

moskva st basils katedral

Du kan blive personen der tager disse flotte billeder af seværdigheder, byer, smuk natur, vingerne af et fly eller noget helt femte.

For at kunne sælge dine billeder, skal du også kunne grundlæggende billedredigering. Alle dine billeder skal manuelt godkendes af den virksomhed, hvor du ønsker at sælge dem, og derfor skal de værste uskønheder fjernes, farverne skal indstilles og så videre.

Det er i praksis et arbejde, der tager et par minutter per billede, når først du er blevet god til det. Der findes masser af YouTube-videoer, der viser dig hvordan du redigerer dine videoer, så de ryger igennem nøgleøjet.

Det smarte ved at tage og sælge dine billeder er, at du ikke alene tjener penge, mens du er ude at rejse – men også når du kommer hjem igen. Du opbygger en digital portefølje af gode billeder, som stockphoto-databaserne bliver ved med at sælge. På den måde sparer du også op til dine næste ture med det arbejde, du allerede har lagt én gang.

Hvis du synes det her er interessant, så se blandt andet:

 • Stockphotoguide.dk
 • Shutterstock.com – en af de største billeddatabaser
 • iStockphoto.com – en af de andre store billeddatabaser

Ude i Asien: Undervis i engelsk

I Asien har du en særlig mulighed for at tjene penge på at undervise i engelsk.

Især i Japan – hvor engelskniveauet er lavt, men hvor japanerne faktisk gerne vil være bedre – har du fine muligheder for en sidegesjæft her.

I Tokyo – Japans og verdens største by – er det almindeligt for udlændinge er tjene 1-200 kroner i timen på at sidde på en cafe sammen med en japaner og snakke engelsk. Du hjælper dem med deres udtale, men at føre en almindelig samtale og med at lære nye ord i familiære rammer.

Japan er også et af få asiatiske lande, hvor levestandarden og indkomsten er høj nok til, du kan blive betalt for dit arbejde. Singapore er et andet eksempel- Thailand og Vietnam ligger i den anden ende – her er de fleste så fattige, at det er utænkeligt at betale for at blive bedre til engelsk.

Alle de dårlige råd

Endnu en dårlig idé til at tjene penge på ferien: Pas på tigre.

Endnu en dårlig idé til at tjene penge på ferien: Pas på tigre.

Hvis du søger på Google efter metoder til at tjene penge på at rejse, så får du en række artikler med mere eller mindre gennemtænkte råd.

Alt jeg har skrevet herover er faktiske og brugbare muligheder til at opretholde en væsentlig indtjening, mens du er ude at rejse. Jeg er selv konsulent, har lejet min lejlighed ud med AirBnB – og jeg sælger godt nok ikke billeder, men jeg har skrevet 2 e-bøger, jeg sælger i stedet.

Søger du på andre sider finder du råd som:

 • Bliv stewardesse
 • Arbejd i et omrejsende cirkus
 • og sælg din nyre

Det er ikke brugbart for den almindelige dansker, der gerne vil tage et par måneder ud og nyde livet på en rejse til Thailand.

Glem de åndssvage råd og brug noget mere tid på at sætte dig ind i, hvordan du rent faktisk kan opbygge en stabil og væsentlig indtjening med de metoder, jeg skriver om herover.

Vil du se hvordan andre gør det, så anbefaler jeg at læse op på ”digitale nomader”. Datidens nomader var et folk uden fast opholdssted, der rejse og rejste. De digitale nomader er ligeså, men udmærker sig ved at tjene penge løbende til rejsen ved at arbejde fra deres bærbare computer. Hos de digitale nomader kan du blive inspireret til, hvilke typer af forretninger du kan stable på benene, mens du er ude at rejse; hvor du kan leve billigt; og hvad der gør turene sjove.

Det er i det hele taget et fantastisk fællesskab, jeg kun kan anbefale, du bliver en del af. Et godt sted at starte er på Reddit og subreddittet /r/digitalnomad.

God rejse!

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*