Rejser til Japan

 - Estimated reading time: 10 minutes

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.

Uanset hvor berejst du er, så har Japan potentiale til at blive en af de mest spændende rejser i dit liv.

Japan – på engelsk også kendt som Land of the Rising Sun – er en oplagt destination, både hvis du er til storbyferie, skiferie og hvis du ønsker at nyde flot natur.

Det er et land med mange kontraster, og hvor kulturen er markant anderledes fra hvad, du kender fra den vestlige verden.

Og så er det et af de mest spændende lande, jeg personligt har haft fornøjelsen af at opleve.

Denne artikel handler om rejser til Japan. Overvejer du selv en tur, så lav en kop kaffe og brug de næste minutter i selskab med mig. Jeg vil gerne fortælle, hvad Japan tilbyder, hvorfor jeg helt sikkert kommer igen, og hvad du bør være opmærksom på, før du rejser afsted.

Hvordan kommer jeg til Japan?

Verden er blevet et mindre sted især takket være billigere flybilletter.

Du kan i dag booke flybilletter fra København til Tokyo med blot ét stop fra cirka 5.000 kroner tur / retur, hvis du er ude i god tid.

Du får de bedste priser ved at booke mere end 6 uger forinden.

Når du kommer til Japan, lander du sandsynligvis i en af de to lufthavne tilknyttet Tokyo: Narita og Haneda. De er også, lidt forvirrende, kendt som Tokyo New International Airport og Tokyo International Airport.

Narito ligger cirka 50 kilometer fra byen, men der går højhastighedstog i pendulfart fra lufthavn og til Tokyos mest populære stationer. Rejsen ind til byen tager derfor cirka det samme som fra Haneda, på trods af at denne ligger næsten inde i byen.

Vær opmærksom på, at du skal have booket et hotel og købt en returbillet for at komme ind i Japan. Du behøver dog ikke med et dansk pas at have søgt om visum i forvejen.

Rejsen til Japan i fly tager fra 16 timer og opefter, afhængigt af hvor heldig du er med dine flyrejser. Du kan roligt sætte 24 timers rejse af per vej.

Da du rejser ”mod uret”, er der risiko for, du oplever jetlag, når du lander i Japan. Du kan mindske symptomerne på dette ved at sove undervejs og holde dig vågen, når du lander, selvom du er træt.

Du får en ekstra oplevelse på flyveturen, hvis du booker en flybillet med Norwegian direkte fra Københavns Lufthavn i Kastrup til Suvarnabhumi i Bangkok. Her flyver du nemlig med et af de nye Boeing 787-Dreamliner fly. Fra Bangkok har du mulighed for at flyve direkte til begge lufthavne associeret til Tokyo.

Ophold i Japan – Hoteller og AirBnB

gade i tokyo med neonlys

Gade i Tokyo

Du skal booke et hotel, før du kommer igennem immigrationstjekket i Japan. Du kan dog med gratis Wi-Fi booke i selve lufthavnen i Haneda og Narita, hvis du har glemt det.

Hoteller i Japan er generelt prismæssigt på niveau med de danske – hvis ikke lidt over.

Undertegnede bookede hotel i Tokyo for 2 dage, da jeg landede i Narita, og måtte betale 900 kroner per nat for 11 kvadratmeter. Det er så lidt, at vores kufferter ikke kunne ligge ned, men var nødt til at stå oprejst.

Hvor Tokyo er en dyr by at leje et hotelværelse i, så er det bedre, når du rejser mod syd og besøger Kyoto og Hiroshima. I den nordlige del af landet er der til gengæld potentiale for at møde endnu dyrere hoteller – især i den japanske skisæson, der løber parallelt med den europæiske.

Udover at booke et regulært hotel i Japan – hvilket kan lade sig gøre på de fleste bookingportaler, vores egen her på siden inklusive – kan du også overveje det, der i Japan hedder et ”business hotel”.

For japanerne betyder ’Business Hotel’ noget helt anderledes, end vi i Danmark tænker på. Business hotel og business class på flyveturen i Danmark er mere luksuriøst end økonomiklasse (af onde tunger ofte refereret til som ’monkey class’).

Et business hotel er et lille og skrabet værelse, hvor du som omrejsende handelsmand har mulighed for billigt at overnatte. I Tokyo er konceptet taget videre til, du ikke engang har dit eget værelse, men i stedet sover i din egen lille ”kube”. Det er svært at forklare, så se videoen herunder i stedet:

Pladsen er trang i Tokyo, verdens største by, så kan du klare de klaustrofobiske problemstillinger ved at sove i en sådan lille kube, så kan du få en forholdsvis billig overnatning.

Ofte har business-hotellerne både printer, vaskemaskiner, tørretumbler, strygejern og andre nyttige redskaber i et fællesområde, du kan benytte dig af.

Du skal dog ikke regne med et fitnesscenter, som det ellers er blevet standard på mange af de bedre europæiske hoteller. Japan har ikke en fitnesskultur, der bare nærmer sig den europæiske eller i særdeleshed den danske.

Er du ude at rejse ”på landet” – det vil sige imellem de store japanske byer – kan du overnatte på ”minshuku” eller ”ryokan”. Det er små familieejede kroer i japansk stil, hvor du ligeledes til en fornuftig pris kan få et værelse at sove i og morgenmad.

Sidst, men ikke mindst, er der i Tokyo, Kyoto, Osaka og flere andre store byer mulighed for at leje et værelse eller en lejlighed med AirBnB. Det er ikke billigt, men det er et udmærket alternativ til et hotel, hvis du skal bo i længere tid og ønsker mere ’hjemlige’ omgivelser. Der er også enkelte større lejligheder dedikeret til studerende, hvor du som gennemrejsende har mulighed for at få en stærk pris på din overnatning.

Skiferie i Myoko Kogen eller Hokkaido

skiløbere i japan myoko kogen

Udsigt fra Myoko Kogen i Japan

I Danmark sætter vi skiferie sammen med Norge, Sverige og Italien især. Men Japan kan også være med.

Takket være kolde vinde fra Siberien falder der i Japan 3-4x så meget sne som på selv de bedste skisportssteder i Europa. Japan – og især de nordlige skisportsområder nær Hokkaido på øen Sapporo – er kendt for at være et mekka for puddersne.

Japan er et dyrt land at stå på ski i. Du skal fragte dig selv afsted, leje ski og liftkort og finde overnatning. Vil du stå på ski i Hokkaido, hvor det er bedst, klarer du dig næppe for under 25.000 kroner per deltager på en skiferie i 10 dage.

Det er dog for cirka det halve muligt at stå på ski i Myoko Kogen, der ligger i den vestlige del af Japan. Her har undertegnede haft 10 dage. Myoko Kogen er et mellemstort område, hvor en avanceret skiløber vil kede sig, men for alle os andre er det udmærket. Du kan supplere dine skidage med en tur til Nagano for at se på snow monkeys, eller du kan tage en tur i ”onsens” – de naturlige hot springs, hvor du nyder livet i varmt vand.

Jeg har skrevet en længere artikel om at stå på Ski i Japan. Den finder du her:

Storbyferie i Tokyo

tokyo højhuse skyskrabere dagslys

Udsigt over Tokyo by fra Tokyo Tower.

Tokyo er verdens største by og der, hvor du først lander, når du kommer til Japan. Det er derfor også et naturligt udgangspunkt for turen.

Knap 40 millioner mennesker bor i en overraskende velfungerende by på størrelse med Sjælland. Den er dog ikke som andre storbyer, du før har set:

  • Byen blev ødelagt først i det store Kanto-jordskælv i 1923 og senere i Anden Verdenskrig (1945). 2 ødelæggelser på så kort tid betyder, at verdens største by er som skudt op af jorden. Der er få gamle bygninger, men skyskrabere, metal, glas og beton overalt, hvor du kigger. Du er ikke kommet til Paris eller Barcelona her!
  • Der er ufatteligt få biler i byen. Jeg fløj direkte fra Los Angeles i USA til Tokyo og oplevede her en enorm kontrast mellem to byer, der var bygget til henholdsvis biltrafik og toge. Du kan godt køre i bil og taxa i Tokyo, men det er besværligt i forhold til at bruge det ekstremt veludbyggede og velfungerende tognet over og under jorden.
  • Det er reglen og ikke undtagelsen at spise gademad. Maden – ofte sushi – er af meget høj kvalitet. Frisk fisk er i høj kurs. Glem kebab og fish and chips.
  • Japan er et 99 % homogent land. Du ser næsten ikke andet end japanerne. Du stor og høj europæer bliver der kigget på dig, når du går igennem byen.
  • De store spillehaller, hvor voksne mennesker sidder opslugt af arkadespil, er i sig selv en stor oplevelse – også selvom du ikke deltager i spillene, som er svært, fordi at de kun er tilgængelige på japansk.

Du kommer nemt rundt i byen med toge, og kan derfor opleve hvad Tokyo som by har at byde på. Der er ikke seværdigheder på samme måde, som du kender det fra Paris med Seinen, Eiffeltårnet og Louvre. Byen Tokyo er i kraft af størrelsen i sig selv en seværdighed.

Med det sagt, så er blandt andet Tokyos version af Eiffeltårnet Tokyo Tower, Ueno Park og Tokyo Imperial Palace blandt de ting, du bør sætte kursen ud efter på en rejse til Japan.

Hvis du er til storby, så bliver det ikke mere storby end Tokyo, og du kan nemt få en uge til at gå her. Men er du til flot og gammel japansk arkitektur og natur, så skal du hurtigt videre fra byen.

Oplev Osaka, Hiroshima og Kyoto

Med Japans højhastighedstoge – de såkaldte ”bullet trains” i form af Shinkansen – har du mulighed for med tog hurtigt at rejse til andre store byer som Osaka, Hiroshima, Kyoto og Nagano.

Med undtagelse af Hiroshima, blev disse byer ikke ødelagt hverken i Kanto-jordskælvet eller 2. Verdenskrig. Her ser du derfor de gamle bygninger, kirsebærtræer og gamle stræder, Japan er blevet så berømt for. Som bonus er alle byerne også billigere at bo i, end hvad kan siges om Tokyo.

Osaka figurerer højt på diverse lister over byer, hvor digitale nomader – mennesker, der rejser rundt som en del af deres livsstil og arbejder fra deres bærbare computer – bor. Byen er efter japanske standarder billig, ung, flot og der er en større koncentration af vestlige mennesker her end i resten af landet. Måske er vi helt oppe på 1 %..

Verdens mest velfungerende samfund

Shinkansen højhastighedstog i Tokyo

Undertegnede foran Shinkansen fra Tokyo til Nagano

Hvad der overraskede mig mest på min tur til Japan var, hvor velfungerende et land, det er.

I Japan er et tog forsinket, hvis det forlader stationen 2 minutter senere, end det burde. I Danmark er det 10 minutter i den officielle statistik. På trods af dette er det under 1 % af de japanske toge, der er forsinkede. Og når det sker, får du som togpassager en seddel af togpersonalet, du kan give til din arbejdsgiver, så du kan forklare, hvorfor du ikke kommer til tiden i dag.

Det siger næsten alt.

Samtidigt er Japan er kontrasternes land. Du kan kun de færreste steder betale med dit kreditkort, og du skal derfor rende rundt med en stor koncentration af yen i den taske eller i dine lommer. Det er næsten kun i 7-11, du kan hæve penge med udenlandske kort. Og det er meget få japanere, der snakker brugbart engelsk. Som samfund er Japan svært at navigere rundt i – meget sværere end asiatiske lande som Thailand, Vietnam og Singapore i særdeleshed, der er vant til at have med udenlandske turister at gøre.

Japan er også kendt for en af verdens højeste selvmordsrater, for at skrumpe i befolkningstal lige nu fordi kvinderne ikke ønsker at have børn og for igennem de sidste tusinde år at have forvoldt andre asiatiske lande stor skade med invasioner og krige.

Det er i sandhed et kontrastens land.

Og en fantastisk spændende rejsedestination.

Jeg glæder mig meget til næste gang!

 

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*