Nordkap (Norge)

Attraction Type:

  • Natur & Parker

Ønsker du at rejse til Norge og opleve den smukke natur, et det det nordligste punkt Nordkapplateauet eller Nordkap som det hedder i daglig tage, helt sikkert et besøg værd. Ud over Norges eller overdådige natur og omgivelser, finder man i Nordkap noget helet specielt.

Tager man afsted om sommeren vil man kunne opleve den fantastiske midnatssol. Dette fænomen kan kun opleves, hvis man befinder sig nord for den nordlige polarkreds eller syd for den sydlige polarkreds. Her vil solen en eller flere nætter hvert halvår ikke gå under horisontlinjen. Dette betyder altså at du kan se solen gå ned, og stoppe inden den forsvinder. Det kan give en følelse af at det ikke rigtigt bliver nat, fordi solen stadig står skarp i horisonten.

Besøger man Nordkap om vinteren kan man opleve et ligeså vildt fænomen, nemlig nordlys. Dette er absolut et af naturens smukkeste fænomener, og en oplevelse som kun de færreste for at se i en livstid. Det stærke farver som pludselig dækker den mørke nattehimmel, er noget som man skal opleve for at kunne forstå hvor vildt det er. De grønne, lyserøde og violette neonfarver der danser over himlen, kan virke helt uvirkeligt når man først ser det, men den er god nok.

Nordlyset er dog ikke ligeså tilregneligt som midnatssolen, og kan ikke ligeså let forudses. Derfor er det godt at disse to fænomener ikke er det eneste nord Norge har at byde på. Den smukke og barske natur, med dybe klipper og områder som du ikke finder andre steder i verden.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.