Fram Museum (Polarship) (Oslo)

Attraction Type:

  • Museer

Musset ligger på Bygdøy med en forholdsvis kort afstand til Oslo. Man kan nemt komme her til med bus eller færge, når det er i sommersæsonen. Musset ligger på en halvø, og omgivelserne kan i sig selv være en oplevelse. Tæt på Fram Museum finder man blandt andet Kon-tiki-museet, Norsk martime museum, vikingeskibshuset og det norske folkemuseum. På Fram museet kan man finde informationer om de mest kendte ekspeditioner, som på en eller anden måde har haft en stor betydning. Midt i museet finder man polarskibet Fram, som er verdens stærkeste træskude.

Her kan de besøgende gå på opdagelse i skibet. Man kan blandt andet se lastrummet, maskinrummet osv. Besøgstallene har været meget skiftende i løbet af årene. Under anden verdenskrig var det helt nede på under 5000 besøgende, hvor det i pr 2009 kom helt op på rekorden: 286.155 besøgende. I 2013 byggede de en underjordisk tunnel, som er i forbindelse med Fram huset. Her kan de besøgende finde den første skude der var igennem Nordvestpassagen. Rundt om denne står andre historiske udstillinger som de besøgende kan kigge nærmere på. Passere man deres lille biograf, er der mulighed for hvert kvarter, at se en film omkring polarhistorien.

Praktisk info om Fram Museum i Oslo

Der er hele tiden midlertidige udstillinger og historiske genstande fra alle de forskellige ekspeditioner, også nogle fra udlandet. Man kan også finde souvenirshoppen, hvor Fram Museum blandt andet har verdens største boghandel med polarbøger, det vil sige over 200 titler. Men hvad koster det så at tage på Fram Museum? For voksne er det 100 kr., børn og studerende kun 40 kr. og pensionister 70 kr. Skulle man være en større gruppe på mere end 15 mennesker, så bliver det 70 kr. pr. mand. Hvis der kommer skoleelever og de følges med en lærer, så koster det ingen ting for dem at komme ind.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.