Holmekollen Ski Museum (Oslo)

Attraction Type:

  • Museer

I Oslo finder man en skihoppebakke, ved navnet Holmekollen. Den er som den eneste, bygget op af 100 tons stål og beton. Den genåbnede i marts 2010, og er en af de mest moderne skihopbakker. Starten er 60 meter over jorden og bakken er beskyttet mod vind. Samtidig er der ismaskiner og maskiner til af lave sne, som er med til at danne den gode bakke.

Bakken kan spottes på afstand, specielt om aftenen hvor den er oplyst. Er man godt gående og ikke bange for højder, så kan man komme op på og nyde udsigten over Oslo og ikke mindst fjorden. Bakken er åben alle dage om året, og man kan ud over sko få tiden til at gå her med souvenirbutikker, café og en skisimulator, som man skal igennem inden man kan prøve bakken.

Ski Museum i Oslo

Ved siden af denne skihoppebakke finde man Skimuseet, hvor man kan få information om 4000 års skihistorie om ski og skiudstyr. Man kan blandt andet hører om Vinter-OL tilbage i 1994 i Lillehammer. Museet åbnede tilbage i 1923, og er dermed det ældste skimuseum i verden. Fra Osla tager det omkring 20 til 30 minutter at komme frem til Holmenkollen, så befinder man sig i Oslo kan man sagtens lave en udflugt dertil.

Derudover kan man nemt komme frem med tunnelbanen. Resten af året har museet åbent kl. 10 til kl. 16, den 24. december er det dog kun kl. 11 til kl. 14. I det nye år vil det så igen være kl. 10 til kl. 16 frem til april, fra maj til september er det kl. 10 til kl. 17 og hen over sommer månederne er det kl. 9 til kl. 20. Når man besøger museet så køber man en billet der er fælles for både bakken og museet. For voksne koster det 120 kr., for børn 60 kr. og studerende 100 kr.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.