Stor guide til ski og snowboard i Japan

 - Estimated reading time: 8 minutes

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.

Når danskerne tager på skiferie sker det til Østrig, Frankrig og Italien som de mest populære destinationer.

Her er sne, det er tæt på og turen er til at betale (i modsætning end i Norge, hvor 5 dages liftkort står dig i mange tusinde kroner og en pizza i 150 kr (!)).

Men har du overvejet at komme lidt længere væk en dag?

For eksempel til..

Japan!

Japan er kendt som lidt af et skimekka. Med kolde vinde fra Siberian er det almindeligt, at skisportsstederne i Japan modtager 40 meter sne på en sæson (det er vanvittigt meget i forhold til europæisk standard). Hvis du er til puddersne er ski eller snowboard i Japan en ting, du er nødt til at opleve.

Guiden her giver dig en introduktion til skiferie til Japan, de mulige skisportssteder, transport, priser og hvad du ellers skal være opmærksom på.

Hokkaido og Myoko Kogen

Udsigt fra bjerg i Hokkaido, Japan

Udsigt fra bjerg i Hokkaido, Japan

Du har grundlæggende to muligheder, når du gerne vil stå på ski i Japan. Den ene er Myoko Kogen, der er et stort område cirka 4 timers transport fra Tokyo, men stadig på hovedøen.

Den anden mulighed er Hokkaido. Netop Hokkaido er Japans nordligste ø og det er her, du finder nogle af Japans absolut bedste skisportssteder – herunder verdenskendte Niseko. Hvis pris ikke er et spørgsmål, så er Hokkaido stedet du skal være.

hokkaido og myoko i japan

I Hokkaido finder du en række skisportssteder:

 • Niseko er det mest kendte, dyreste og bedste.
 • Rusutsu indeholder gode snowboarding-muligheder og du kan spille golf selv om vinteren
 • Sapporo ligger tæt på lufthavnen og indeholder mange pister både til øvede og nybegyndere.

Og mange flere.

Hvis du vælger at stå på ski i Hokkadi har du med offentlig transport mulighed for at tage fra fx Sapporo til Niseko eller den anden vej en dag eller to. Transporten kan tage et par timer, men giver dig mulighed for at udforske mere på lange ture.

Har du ”blot” en uge eller to kan du dog rigeligt stille dig selv tilfreds med eksempelvis Niseko, Sapporo, Rusutsu, Kutchan eller Furano. Her er mange pister til alle niveauer.

Hokkadi ligger tæt på Rusland og modtager derfor enorme mængder af sne hvert år fra Siberien. Powder-heaven.

Tættere på Tokyo finder du Myoko Kogen. Myoko er en mindre by op ad Mount Myoko, hvor du på flere skisportssteder har mulighed for at stå både på ski og snowboard.

Myoko Kogen er ikke helt lige så godt som Hokkaido – men det er markant billigere og stadig bedre end det meste af det, du finder i Europa. Især hvis du er til puddersne og off-piste er Myoko Kogen et oplagt valgt. Lange pister og enormt meget sne.

I Myoko Kogen er det nemt at komme frem og tilbage i området ved hjælp af shuttle busser. Du kan tage indirekte tog til Tokyo og komme frem til Japans hovedstad på cirka 4 timer.

Pris på at stå på ski og snowboard i Japan

Hokkaido, Japan

Hokkaido, Japan

Der er mange fordele ved at tage på skiferie i Japan, men prisen er til gengæld en af ulemperne.

Alene turen fra Danmark til Japan koster en del og Japan er bestemt ikke billigste hverken hotel eller liftkort. Lad os kigge på dine muligheder og lave et regnestykke for turen:

Fly til Japan

Fra København har du mulighed for at fange et indirekte fly til Tokyo. Det er med mellemlanding ofte i Bangkok, Dubai, Qatar eller Kuala Lumpur.

Regn med at turen til Japan tager 20-30 timer og koster dig 5-8.000 kroner tur / retur. Ved at bestille udenfor højsæsonen i januar kan du være heldig at finde lidt lavere priser.

Hotel

Her er vi nødt til at dele op – bor du på Hokkadi eller i Myoko Kogen?

I Myoko Kogen er det muligt at finde udmærkede værelser nær pisterne til omkring 8-900 kroner per nat for to personer med privat badeværelse. Der er mange skihoteller såvel i Myoko Kogen som Hokkadio, hvor du får din egen seng, men hvor sengen er i en stor sovesal; selv hvis sengen har sit eget værelse deler du toilet med mange. Det virker underligt for os europæere, men er ganske almindeligt i japansk skikultur.

Hvis du gerne vil på skiferie til fantastiske Niseko bør du regne med 1.500 kroner og opefter for et værelse per nat – i højsæsonen januar og februar er det svært at finde noget til under 2.000 kroner. Der findes til gengæld mange hoteller og resorts, hvor du kan få et super lækkert værelse, men til 5.000 kroner og opefter..

Skileje og liftkort

Ski- eller snowboardleje med støvler koster omkring 150-200 kroner om dagen både i Myoko Kogen og Hokkaidos skisportssteder.

Til gengæld er der forskel på liftkortprisen.

Et liftkort til Myoko Kogen står dig i omkring 150 kroner om dagen. Ved længere ture kan du få lidt rabat.

Til gengæld koster liftkortet 350 kroner om dagen i Hokkaido i 2016-sæsonen. Det er pebret og næsten norske priser.

Leveomkostninger

Både i Myoko Kogen og Hokkaido er der mange hyggelige restauranter, hvor du kan købe gode måltider fra omkring 150 kroner per person.

Det svarer således meget godt til, hvad du ville betale på en skiferie i Europa.

Japan er kendt som et meget dyrt land at opholde sig i – det er også rigtigt, hvis vi kigger isoleret på Tokyo.

Men vænner du næsen mod resten af landet er det faktisk muligt at bo til en rimelig pris i Japan og stå på ski. De store udgifter er transporten til landet og hvis du gerne vil stå på ski især i Sapporo eller Niseko på Hokkaido.

Alt i alt – det er svært at klare en skitur for 2 personer for under 30.000 kroner samlet i Japan. Det er en god sjat, men har du pengene er det også en stor oplevelse.

Sprog og kultur på skiferie i Japan

Mount Myoko i Japan

Mount Myoko i Japan

Japan er et meget homogent samfund med meget få udlændinge. Det er op imod 99 % i de fleste store byer, der er etniske japanere. Det betyder også, at engelsk penetrationen ikke er særligt god.

I de store skisportsbyer er der skilte på engelsk og du kan finde i øvrigt venlige japanere, der gerne vil hjælpe dig – men udgangspunktet er ikke så godt.

Der er et par andre ting, du bør vide.

I Japan – et af verdens mest højteknologiske lande – er kontakter kongen.

Du betaler for dit hotelværelse, din skileje, liftkort og mange andre ting med kontanter. Du bør derfor altid have godt med japanske yen på dig. Du kan være tryg med kontanter på dig i Japan, der er et af de lande i verden med de laveste kriminalitetsrater; især udenfor Tokyo.

Cash is king. Du kan som udgangspunkt ikke betale for noget som helst med kreditkort, men der er heldigvis rigeligt med hæveautomater der, hvor udlændinge færdes.

Vær meget opmærksom når du booker hotel, så du ikke får en køje i en fælles sovesal. Det er især almindeligt at lade kvinder indkvartere sammen i store sovesale, mens mænd almindeligvis sover alene i deres egne rum.

5 fordele og ulemper ved skiferie til Japan

Hokkaido om sommeren

Hokkaido om sommeren

Lad os opsummere dine muligheder med 5 fordele og ulemper med en skiferie til Japan:

De 5 fordele:

 • Du har en fed historie at fortælle bagefter, fordi så få danskere har været i Japan – og da slet ikke for at stå på ski.
 • Du finder verdens bedste puddersne på de japanske pister.
 • Japansk mad (sushi) smager bedst i Japan forberedt af japanere.
 • Mange japanske skisportssteder har ”hot springs” nær sig. Du kan sidde udenfor i boblende vand uden tøj på med sne omkring dig i december. Det er en oplevelse i sig selv.
 • Japanere er enormt autoritære og høflige. Der er ingen skubben ved lifterne.

De 5 ulemper:

 • Turen frem og tilbage koster dig nemt 10.000 kroner.
 • Det er få personer, der snakker engelsk, og du bliver ensom i hvert fald hvis du tager afsted alene.
 • Hvis du ikke er glad for fisk og ris bliver du træt af det japanske køkken hurtigt. Især på skisportsområder har maden en tendens til at blive lidt turistet.
 • Det tager nemt et døgn at komme hjem – det er lang tid, hvis du er træt.
 • Det er meget lang afstand at have dit eget skiudstyr med over, så det er nemmere at leje, når du kommer.

Jeg er tændt – hvad gør jeg nu?

Vejen til ski i Japan går gennem hovedstaden Tokyo.

Vejen til ski i Japan går gennem hovedstaden Tokyo.

Start med at finde et par billige flybilletter til Tokyo her.

Fra Tokyo kan du tage tog til Myoko Kogen eller flyve direkte videre til Sapporos lufthavn for et par hundrede kroner.

Find og book dit hotel og husk masser af kontanter, så du kan købe skileje og liftkort, når først du nærmer dig.

Og tag et kamera med, for det bliver en skiferie, du kommer til at huske bedre end de andre, du har været på!

 

Udgivet i Blog
2 kommentarer til “Stor guide til ski og snowboard i Japan
 1. Hjalte siger:

  Hvornår er der meget sne dernede hvis vi gerne vil afsted i påsken?

  • Halfdan siger:

   Hej Hjalte

   Det begynder at ligne noget især fra midten af januar. Skisportsstederne åbner allerede i december, men det ville jeg ikke turde. Fra slutningen af januar og i hele februar især er der rigtigt meget sne at komme efter.

   Påsken er lige til den sene side. Der er sne, men der falder ikke så meget mere, så den puddersne Japan er så kendt for får I desværre ikke så meget af. Så er det bedre at tage afsted slut-januar start-februar næste år.

   Halfdan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*