Derfor er der ingen ’travel hacking’ på dansk

 - Estimated reading time: 2 minutes

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.

På YouTube kan du se den ene video efter den anden, hvor ’travel hackers’ viser, hvordan de flyver for nærmest ingenting.

Men hvis du søger efter danske ækvivalenter er der meget få. I det hele taget er det svært at finde dem i Europa.

Får vi bare ikke lige så gode tilbud i Europa som USA – eller er vi dårlige til at bruge dem?

Manglende konkurrence blandt kreditkort

I USA er det intens konkurrence mellem kreditkortudbyderne, der driver travel hackers frem.

En dygtig travel hacker har måske 25 forskellige kreditkort.

De har ét kort, de køber økologiske varer i supermarkedet med; et kort til én hotelkæde og et andet kort til en anden kæde; og et kort, de bruger, når de handler ind på Amazon.com.

Hvert kort kommer med sine egne fordele og bonusser, når du bruger tilpas mange penge på en speciel type af varer.

Hvis du gør dit hjemmearbejde, har du mulighed for hele tiden at få ekstra bonuspoints, hver gang du bruger dit kreditkort.

Og når du signer op til et nyt kreditkort og inden for måske et halvt år bruger et vist beløb – ofte 3.000 dollars på 6 måneder – får du tilmed en stor bonus. Du skal alligevel bruge 3.000 dollars over det næste halve år, så nu skal du bare gøre det med det rigtige kreditkort for praktisk taget at rejse gratis.

I Danmark har NETS monopol på betalinger med Dankort. Det giver os lave priser på betalinger, men hæmmer også konkurrencen mellem kreditkortudbydere. Det er svært for AMEX at komme ind i Danmark, når NETS sidder så tungt på markedet – derfor gider AMEX slet ikke prøve. Og så er der ingen gode tilbud til os.

Kun Nykredit med SAS Eurobonus og Norwegian tilbyder points i Danmark, hvis du bruger det rigtige kreditkort. Se vores store guide til kreditkortbonusser i 2016 her.

Flyselskaber: Snart kan du ikke længere

I et videoklip fra amerikanske AMC, hvor de udfordrer en travel hacker til at rejse gratis til og fra Florida (hvilket lykkes), kommer flyselskaberne til orde:

En repræsentant fortæller at systemet med de mange bonuspoints- og mil er på vej tilbage. Delta Airlines er begyndt at give airmiles ikke efter hvor langt du flyver, men hvor mange penge, du bruger. Hvis du sidder bagi flyet og ingen penge bruger på 10 ture, så får du færre points end manden, der køber First Class på en enkelt tur.

De mange amerikanske travel hackers er dog ikke bange for udmeldingen. De siger, der altid vil være et nyt flyselskab og en ny hotelkæde, der gerne vil ind på markedet. Og her er miles og kreditkortbonusser en god måde at gøre det på.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*