Tokyo Tower (Japan)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Ligesom Paris har Eiffel tårnet som er en ikonisk ting for det romantiske Paris, så har Tokyo deres Tokyo tower. Ligesom med Eiffel tårnet anvendes Tokyo tower også til strakt at definerer at noget er i Tokyo. Det anvendes f.eks. i anime og manga som er super populært i Kina og Japan, til at vise at handlingen foregår i Tokyo. Det bruges også i støre spillefilm, nemlig King Kong og Godzilla, hvori det oftest efter med at blive ødelagt.

Tårnet bliver brugt til kommunikation og observationstårn. Det er beliggende i Shiba koen distriktet i Minato, som er en del af Tokyo. Tårnet er 332.9 meter højt og kommer derfor på andenpladsen over højeste strukturer i Japan. Formen på tårnet er inspireret af Eiffeltårnet og er malet i rød og hvid på skift, er praktiske årsager i forhold til luftfart. Tårnet blev bygget tilbage i 1958 er fungere i dag som en turistattraktion samt antennetårn. Dette er med til at finansierer tårnets pris på 2.8 milliarder Yen.

Over 150 millioner mennesker har besøgt tårnet siden det blev åbnet. Under tårnet finder man det såkaldte FootTown. Her finder man en 4 etagers bygning, som huser museer, restauranter og butikker. Ønsker man at besøge tårnet, kan man komme op i to forskellige højder. Man kan vælge det store observatorium som ligger i 150 meters højde. Hvis man har mod på det er det også muligt at komme helt på i 250 meters højde, i et mindre specielt observatorium.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.