Storbyferie i Amsterdam

 - Estimated reading time: 3 minutes

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.

En af Billigeflybilletter.dks faste skribenter forklarer her hvorfor, han er vild med storbyferie i Amsterdam.

Amsterdam er den største by i Holland, og den har utroligt meget at byde på. Byen, der er kendt for sine mange kanaler, er det kulturelle og økonomiske centrum i Holland og den minder på mange måder om København, og så alligevel ikke. Byen er meget international og der bor folk fra alle verdensdele i byen, hvilken giver byen en meget kosmopolitisk atmosfære. Byen er fyldt med kulturelle tilbud og den har noget at byde for folk i alle aldre. Hvis man synes, at der er mange cykler i en dansk storby så skam man prøve at se hvor mange cykler der er i Amsterdam.

Hvad du vil opleve i Amsterdam

Det bedste ved Amsterdam er at den er utrolig smuk og den er ikke uden grund kendt for sine mange kanaler, der krydser byen på kryds og tværs og der er således ikke langt til vandet fra nogen steder i byen. Hvis man har lyst til at se byen og få et hurtigt overblik skam man næsten prøve at tage ud på en kanalrundfart. Her ser man byen fra sin bedste side, nemlig vandet. Byen er ikke så stor igen, den er cirka samme størrelser som København og for en dansker føler man sig hurtigt hjemme. Selv om befolknings sammensætningen er meget anderledes end hvad den er i Danmark. I Amsterdam bor og arbejder mennesker fra hele verden og byen har et meget international udsyn, den er med andre ord multikulturelt på den måde man ikke ser i Danmark.

Hvis man har lyst til at bruge sin ferie på kulturelle tilbud, har Amsterdam utroligt meget at byde på, der er museer for alle mennesker og Amsterdam har nogle af verdens bedste museer med de bedste samlinger man kan se nogle steder. Ligeledes hvis man gerne vil nyde stor kulinariske oplevelser går man heller ikke skuffet hjem fra Amsterdam. Byen er fyldt med mange gode restauranter hvor det er muligt at få noget at spise for alle mennesker i alle prisklasser.

Byen er grundlagt tilbage i 1200 tallet og der er mange bevarede middelalder bygninger i bybilledet der er med til at give byen en masse karakter. Byen var i middelalderen en meget rig og indflydelsesrig og Amsterdam drev handel med hele verden. Varer kom til byen fra hele verden og det er også derfra byen internationale udsyn og sammensætning af befolkningen kommer fra. Byen oplevede sin storhedstid fra midten af 1500 tallet indtil midten af 1700 tallet og siden da gik dens økonomiske betydning ned og blev overtaget af andre europæiske storbyer, såsom Rotterdam og Hamburg.

Fordi byen er bygget på en masse små øer og omkranset af kanaler er det meget almindeligt at man cykler rundt i byen, eller sejler i kanalerne, da det ikke er muligt at køre rundt i byen i bil, da det ikke alle steder er muligt at komme rundt i by. Det er derfor mere almindeligt at man kører rundt i byen på cykler og der er cykler over alt i byen og man skal passe på når man går over gaden fordi der kommer cykler susende fra alle sider.

Fakta om Amsterdam

Indbyggertallet er på cirka 800.000 indbygger, med forstæder 2.3 millioner indbygger.

Amsterdam er Hollands største by, hovedstad, og er desuden det økonomiske og kulturelle centrum for Holland. Hollænderne taler utroligt godt engelsk så det er ikke noget problem at kommunikere med dem når man er dernede.

Byen er let tilgængelig fra Danmark hvor det er muligt at flyve direkte hertil. Find flybilletter til Amsterdam her. Alternativt er Amsterdam bare en køretur på 10-12 timer væk, hvis du er heldig med vejarbejdet i Tyskland. Du kan også finde et hotel i Amsterdam her.

 

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*