Rejse til Lucca (Toscana) i Italien

 - Estimated reading time: 3 minutes

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.

En af BilligeFlybilletter.dks faste skribenter forklarer her, hvorfor en af hans yndlingsbyer er italienske Lucca.

Overvejer du selv en rejse?

Så skal du læse med her:

Lucca er en  smuk by, hvor hele bykernen er fuldstændig bevaret, som den blev bygget i middelalderen. Bymidtens omdrejningspunkt er den smukke domkirke i hvid marmor. Rundt om domkirken er der et stort torv hvor byen liv leves, og folk holder til på de mange cafeer der omkranser torvet.

Hvorfor Lucca?

Hvis man ligesom jeg holder meget af kultur og godt kan lide at komme ud og opleve fremmede kulturer kan jeg helt klart anbefale at man tager til Italien. Det er et land der har utroligt meget at byde på og mange smukke byer der ikke ligner noget vi har her i Danmark. Af alle de italienske byer jeg været i er der ikke nogen der forekommer mig at være så smuk og tiltalende som Lucca. Den ligger lige nord for storbyen Rom, ikke langt fra kysten. Byen Lucca er ikke særlig stor, ikke meget større end en dansk gennemsnits storby, som for eksempel Kolding eller Herning.

Men den har meget mere sjæl fordi byen er gammel, dens grundlæggelse går helt tilbage til Romeren og den er således over 2000 år gammel, modsætning til for eksempel Herning der ikke er meget mere end 120 år gammel. Lucca her derfor utroligt meget at byde på og dens største attraktion er den velbevarede middelalderkerne der er omkranset af en fuldstændig intakt bymur. Byen Lucca er meget rig, og det afspejles også af de butikker der holder til inde i byen. Ligeledes er byens indbyggere meget velklædte og opfører sig meget elegante i hele dagens måde at agere og gå rundt på. Byen er fyldt med masser af gode cafeer og flere af dem er op i mod 100 år gamle, selv om byen er rig er priserne i Lucca forbløffende lave og ligger en del under hvad man finder i Rom, Pisa og Firenze.

Lucca har masser af kulturelle tilbud at byde på, lige fra museer til musikalske kulturtilbud og det gælder bare om at vælge hvad man gerne vil se.

Hvis man er kulturelt interesserede er Lucca også lige noget for dig, da der er mange kulturtilbud og Lucca er berømt for sine operaer, og den har et stort operahus ’’teatro del Giglio’’, hvor der igennem flere årtier er blevet opført mange af de største operaer klassikere. Ligeledes er der hver sommer en “Lucca Summer Festival’’ hvor en række af de største kunstnere af spillet der siden festivalen startede I 1998.

Fakta om Lucca

Byen har 90.000 indbygger. Og ligger nord for Rom ikke langt fra storbyen Pisa. Du kommer nemt hertil ved at købe flybilletter til Rom.

Lucca er en meget rig by, og en meget konservativ by og den ligger i det nordlige Toscana. Rundt om byen ligger der en fire kilometer lang befæstningsmur der løber rundt om byen, den nuværende befæstningsmur er anlagt i 1600 tallet.

Muren står i dag stadigvæk som da den blev rejst, den er kun brugt noget få steder af porte. Inde i byen er det ikke tilladt at køre med bil og det er derfor kun cykler og folk på cykel og gåben der færdes herinde. På grund af at byen er fri for biler er der masser af plads til motion og fritidsaktiviteter. Det behøves vel heller ikke nævnes at luften er helt ren inde i midtbyen grundet at der ikke kører ikke nogen biler eller anden tung trafik rundt og forurenere luften.

Man kan ikke flyve direkte til Lucca, men man skal flyve ned til Pisa eller Rom og så køre i bil, tog eller med bus op til Lucca, og det er turen værd.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*