Södermalm (Stockholm)

Södermalm er en bydel i Stockholm i Sverige, og lokalt bliver bydelen blot kaldt Söder. Bydelen bliver udgjort af Åsön, Reimersholme og Långholmen, som alle er øer. Södermalm er et af de områder i Skandinavien som er mest befolkningstætte. Der er en befolkning på over 100.000 mennesker, som er fordelt på kun 5,71 km2.

Fra Södermalm er der forbindelse til resten af byen Stockholm via en række forskellige broer, og området er da også en del af Stockholms kommune. Tidligere var området et arbejderkvarter, men i dag er Södermalm beboet af kunstnere og trendsættere. Her er fyldt med caféer, barer, gallerier og masser af mulighed for shopping. Bydelen bliver beskrevet som en blanding af Berlin, Paris og Bullerby, og specielt gaderne Götgatan Östgötgatan og Södemannagatan er en oplevelse værd. Her kan man nemlig finde butikker og caféer.

En af de kendte butikker er Saltå Kvam, som har været økologiske siden 1960’erne. Her kan man købe en lækker bæredygtig juice, og meget andet. Det er også i Södermalm at man kan finde det store fotomuseum, som ligger i det 100 år gamle toldhus mellem Gamla Stan og Södermalm. Museet har hvert år fire hovedudstillinger og 20 lidt mindre udstillinger, som en del af deres program. Lige meget hvor i byen man er, er man tæt på grønne områder. Der er parker og fine naturomgivelser. Det er dog en god ide at have god tid til at udforske stedet, da afstandene er forholdsvis store og da bydelene er ret spredt rundt omkring.

Mange af de små gader er ikke samlet et sted, men er i forskellige kvarterer, med hvert sit præg. Som sagt er der masser af butikker osv., og i gaden Swedenborgsgatan finder man verdens næstbedste kaffebar. Så trænger man til en god kop kaffe på turen, så er det et oplagt sted at tage hen. Det er også i denne gade at man kan finde flere butikker og baglokaler der er slået sammen, og er blevet til barer og hyggekroge. Her er der ofte livemusik, og der er dygtige bartendere, som bruger gode råvarer.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.