Abba Museum (Stockholm)

Den svenske sanggruppe Abba, som består af Agnetha, Björn, Benny og Anni-Frid, var en stor del af poppens verden. Det var de fra 1972 til 1983. De slyngede det ene hit ud efter det andet, iført plateausko og glitter tøj. Det var hits som ”Dancing Queen”, ”Knowing me, knowing you” osv. Og selvom det er over 30 år siden af gruppen gik i opløsning, så bliver deres musik stadig spillet og lavet til musical. Musicalen og filmen ”Mamma Mia!” er bygget op omkring de største hits som de lavede, og det blev en stor succes. Alene musicalen er set over 50 millioner mennesker.

For at bevarer den legende som Abba er blevet, er der lavet et museum i Stockholm. Trods mange problemer i forhold til opførslen af museet, så skete det. Museet befinder sig i mellem forlystelsesparken Gröna Lund og Liljevalches kunstmuseum. Det er fem minutter fra friluftsmuseet Skansen og Vasa museet. De har hele tiden udstillingen ”Swedish Music Hall of Fame”, og er man interesseret i den, så kan man komme frem på flere forskellige måder. Det er en frisk gåtur eller en forholdsvis kort tur med bus eller sporvogne inde fra centrum. Hvorfor man har valgt at placeret museet lige præcis der, er Abba gruppens eget ønske, som man jo selvfølelig ikke kan sige nej til i Sverige. Helt tilbage til begyndelsen var det i Stockholm at det hele startede, hvor gruppen fik succes og indspillede deres musik.

Hele grundlaget for museet var vandreudstillingen ABBAWORLD, der var i en række forskellige lande fra 2009 til 2011. Museet viser Abbas kostumer, genstande fra diverse koncerter, interviews osv. Man kan synge og danse med animationer af Abba og prøve kostumer. Lige meget om man er fan af Abba eller ej, så er det stadig noget af en oplevelse at besøget museet, da det hele bliver sat i en historisk kontekst.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.