Den Gamle Stad

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Den Gamle stad i Stockholm er den ældste bydel i Stockholm. Den gamle stad er på øen Stadsholmen.

Den Gamle stad i Stockholm breder sig over tre andre øer, som hedder Riddarholmen, Hegleandsholmen og Strömsborg. Den gamle stad i Stockholm ligger altså i alt på fire øer. Den gamle stad er hjertet af Stockholm. Den gamle stad i Stockholm kan dateres tilbage til den høje middelalder, som var i 1200 tallet. De fleste af de bygninger der stadig står i den gamle stad i Stockholm er der fra det attende og nittende århundrede. Den gamle stad i Stockholm har veje der snor sig om hinanden og derfor er den gamle stad næsten ligesom en labyrint.

Den gamle stad i Stockholm har stadig brosten på vejene og de små gyder står stadig. I den gamle stad i Stockholm står de gamle huse stadig som før med gule farver og købmandsgården. Der er også mange store pladser i den gamle stad i Stockholm. Centrum i den gamle stad i Stockholm er Stortorget som er det store torv. I den gamle stad i Stockholm er der flere seværdigheder blandt andet kan man se Kungliga slottet, som er et barokslot, og Storkyrkan. Der er altså mange seværdigheder i den gamle stad i stockholm.

Kun 3000 besøgende

Der bor stadig mennesker i den gamle stad i Stockholm. I alt bor der omkring 3000 personer. Nu er der også cafeer, butikker og museer i den gamle stad. Imellem 1850 og 1950 blev den gamle stad i Stockholm set som slum og det er derfor først i nyere tid at den gamle stad er blevet et sted, hvor man vil bo. Nu er den gamle stad i Stockholm et af de mest eftertragtede områder. En af de underholdende ting, som du kan se i den gamle stad i Stockhom, er vagtskiftet udenfor Kungliga slottet. På kong Carls fødselsdag er der stor fest og show i den gamle stad i Stockholm.

Du kan også smage traditionel svensk mad i den gamle stad. Blandt andet findes der i den gamle stad i Stockholm den ældste restaurant i Sverige, som hedder den gyldene freden. Denne restaurant har gjort at den gamle stad i Stockholm nu står i Guinness rekordbog som den ældste eksisterende restaurant. Den gamle stad i Stockholm er derfor mere end andre turistmål. Både fordi den ligger i centrum af Stockholm men også fordi den gamle stad stadig har bibeholdt sine historiske huse og pladser.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.