Red Light Districk (Amsterdam)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Red light District er et område i den hollandske hovedstad Amsterdam, der er kendt af mange – og det er kendt for noget helt særligt og i nogles øjne noget lidt mærkværdigt.

Er man turist i Amsterdam og slentrer en tur ned gennem de fine gamle gader, der udgør området Red Light District, vil man til hver en side man kigger, kunne se letpåklædte damer, der poserer i vinduerne som var de levende maniquin-dukker i en erotisk undertøjsbutik.

Red Light District er en cocktail af smukke brostensbelagte stræder og sex

Damerne i vinduerne er prostituerede og eftersom prostitution ikke er ulovligt i Holland, er denne tydelige reklame for sex helt legal. Udover flotte damer, byder Red Light District i Amsterdam også på shops, museer og biografer, dog alle med ‘sex’ som omdrejningspunktet. I løbet af de seneste år, har “almindelige” restauranter og caféer dog også slået dørene op i det berømte kvarter. Dette skyldes måske, at Red Light District er et af de ældste områder af byen og har derfor en masse smuk arkitektur samt brostensbelagte små stræder. Cocktailen af de fordoms-udfordrende sex-shops og vinduer, og den charmerende arkitektur, er altså noget der lokker folk til.

Navnet har området fået grundet sit brug af lys til at markere hvorvidt en dame er “fri” eller “optaget”. Hvis lyset i et vindue er grønt, betyder det, at der er “åbent”, mens det røde lys indikerer, at der er “optaget” eller lukket. På Hollandsk går kvarteret under navnet ‘Rossebuurt’ som betyder ‘rødt nabolag’ – groft oversat.

Red Light District har fået meget omtale i såvel medier som på politisk plan, og dette er da også blot fordi det er et sårbart emne. Man kan dog altid spørge, om det er kvindernes eget valg at stå letpåklædt og vinke til potentielle kunder eller om de bliver styret med hård hånd af en bagmand.

Mere naturligt end som så

Det kan næsten være en helt seværdighed i sig selv, at stå og betragte, de som betragter Red Light District. For der er mange forskellige reaktioner på det synet vil møde. Nogle bliver forargede, andre småfniser mens nogle tredje bare slentrer diskret forbi som om det var det mest naturlige i verden. Prostitution er da også et af verdens ældste erhverv, så måske netop er mere naturligt, end det virker på mange? Om ikke andet, er Red Light District et besøg værd.

 

 

 

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.