Flower Market (Amsterdam)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Byen har omkring 170 nationaliteter, så det er noget af en multikultur, som også bliver understreget både bylivet og kunsten. Selve kanalsystemet er til at finde rundt i, og her er fyldt med flotte huse og fredeligt forhold til trafik. Går man ind i det gamle kvarter, Jordaan, finder man nogle små gader med mange anderledes butikker, caféer osv. I de mange sidegader er der rig mulighed for at shoppe løs. Udover kanaler og shopping, så er Amsterdam også fyldt med museer som fx Rembrandt, Von Gogh osv. Men mange tænker nok ikke kun på kunst når de tænker på Amsterdam, men også tulipaner.

Visit the Floating Flower MarketBesøg Floating Flower Market

I Amsterdam kan man finde kanalen Singel, som er populær på grund af dens blomster marked. Det er et helt specielt marked, fordi at alle befinder sig på en flydende pramme. Det stammer tilbage fra gamle dage hvor blomster og planter blev solgt, når de blev sejlet ind. I dag bliver der stadig leveret friske blomster hver eneste dag. Dog er det i dag med varevogne og ikke med båd, som førhen. Flower market blev første gang holdt i 1862, og har lige siden udviklet sig til det blomstermarked i Holland, der er mest kendt.

Man kan finde enhver blomst på dette marked, lige meget hvilken blomst man søger efter. Der er alt fra de kendte hollandske tulipaner, til pelargonier, cypresser, planter og meget mere. Skulle man komme forbi denne del af kanalen, så er der også rig mulighed for at besøge de mange souvenirbutikker. Man kan besøge Flower market hver dag fra kl. 9 til kl. 17.30, søndag er det dog kl. 11 til kl. 17.30. Skulle man komme forbi markedet i december, er der masser af juletræer.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.