Hamborg – den hemmelige metropol

 - Estimated reading time: 4 minutes

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.

Som rejsemål har Hamborg i mange år været en rigtig velbevaret og fin lille hemmelighed. Nu har flere og flere danskere dog fået øjnene op for denne skønne perle af en by, der ligger blot omkring 160 kilometer fra den danske grænse og let kan besøges med bil eller tog. Der bor omtrent 1,7 millioner mennesker i byen, der er Tysklands næststørste, så Hamborg kan med rette betragtes som en metropol og vil derfor være et oplagt mål for den næste storbyferie, både for par, vennegrupper og familier. Her er et hav af gode muligheder for overnatning, det kan gøres yderst økonomisk på hostels eller hos private udlejere, men de mange hoteller i Hamborg, der findes i alle prisklasser, er generelt også ret billige og har ofte gode tilbud på flere overnatninger. En weekend i Hamborg kan varmt anbefales, men der er absolut nok at se og opleve i byen til, at et længere ophold bestemt også er relevant.

Oplev ”Porten til Verden”

Hamborg kaldes også ”Porten til Verden”, byen har en lang og spændende historie indenfor handel og søfart og har den dag i dag Europas anden største havn. Det sætter et maritimt og flot præg på byen. Her er et rigt kulturliv med mange museer, koncerter, fodboldkampe, musicals og ikke mindst masser af butikker.

Måske er det tyske køkken ikke lige det mest interessante, men Hamborg har et væld af gode spisesteder af international karakter. Standarderne er høje og igen er prisniveauet for en god middag med vin o.s.v., selv på meget eksklusive steder, langt under de danske priser.

Gå ikke glip af en havnerundfart. Det kan gøres både med guide på deciderede turistture, men kan også opleves ganske billigt på egen hånd med en af offentlige færger, der transporterer de lokale havnearbejdere på vandet. Billetter trækkes i en automat ved kajen.

Noget der trækker i mange danskere i Hamborg, er de fremragende shoppemuligheder, der kombineret med den lave tyske moms, gør det helt eventyrligt at handle. I centrum ligger alle de kendte store kædebutikker og de eksklusive modehuse er også rigt repræsenteret. Er man mere til små forretninger og gallerier med unikt design og brugskunst, så tag til Karolinenviertel og Schanze, hvor du finder anderledes varer i et mindre strømlinet og mere alternativt miljø.

Nattelivet i Hamborg er noget ganske særligt, er man glad for at gå i byen, så skal St. Pauli bare prøves. Her ligger ældre knejper, moderne klubber og spillesteder dør om dør. Denne bydel vågner først hen på aftenen, men er til gengæld vågen til langt op ad formiddagen, især torsdag, fredag og lørdag.

Gratis oplevelser i Hamborg

Kort sammenfattet er Hamborg virkelig en rar by at opholde sig i, – også for pengepungen. Her sker noget året rundt og det er svært at fremhæve en årstid frem for en anden, de har hver deres charme. Vil man have mest muligt ud af sit ophold og besøger byen for allerførste gang, kan det anbefales at komme i de lunere måneder fra omkring april til oktober. Præcis som i andre storbyer, leves livet mest på gader og stræder, når vejret er til det.

Nok er Hamborg imponerende stor, men kan sagtens gøres til fods. Tag traveskoene på og gå rundt og indsnus stemningen. Nyd den flotte arkitektur, de mange kanaler i centrum, den hektiske aktivitet på havnen og de mange flotte parker og fantasifulde legepladser. Når benene bliver trætte, så tag en velfortjent pause på en af de mange hyggelige fortovscaféer eller hop på et

U-bahn tog, det er både billig og nem transport, selv for ikke-tysktalende turister.

Der er store oplevelser, masser af stemning og en varm modtagelse i vente i Hamborg, så bare pak tasken og kom afsted.

Du kan flyve direkte til Hamborg. Alternativt kan du købe flybilletter til Berlin og tage hurtigtoget herfra til Hamburg. Du kan også tage tog til Hamborg, hvis du flyver til Køln.

Udgivet i Blog
2 kommentarer til “Hamborg – den hemmelige metropol
  1. Rraluca Irimia siger:

    Fantastisk artikel! Meget nyttige og interessante idéer, tak for du deler din oplevelse.

    • Halfdan siger:

      Tak – Det er jeg glad for, du synes. Der er flere rejseartikler på bloggen, hvis du er interesseret. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*