Sukkertoppen, Pao de Acucar (Rio de Janeiro)

Attraction Type:

  • Natur & Parker

Rio de Janeiro er en by i det sydøstlige Brasilien, og er hovedstad i staten Rio de Janeiro. Byen er smuk med dens strande, bjerge, regnskov og storbyområde. Rio de Janeiro går under tilnavnet ”Den vidunderlige by”, og mange vil sige, at dette er en titel der er fortjent.

Det er dog lidt paradoksalt, at byen ses som en meget flot by på grund af dens natur, og samtidig også på grund af storbyen. Men til sammen skaber det en by der er fyldt med musik, kultur, lækker mad, kaneval og ikke mindst den såkaldte sukkertop.

Hvad er Sukkertoppen i Rio de Janeiro?

Det er et bjerg som for enden af byen stikker frem. Sukkertoppen er en vejviser, som står når man sejler ind ved Guanabarabugt, der har masser af grønne småøer, vand, bjerge og skov. Mange bjergklatrere bestiger Sukkertoppen, eller Pão de Açúcar, som den hedder i Brasilien eller Sugarloaf på engelsk.

Men er man ikke meget for at klatre på den stejle sukkertop, så kan man benytte sig af kabelbanen, hvor der er glasvinduer i. Den kan transportere 65 mennesker ad gangen, og samtidig kan man nyde udsigten. Fra toppen af Sukkertoppen er der udsigt ud over strande og bjerge, samt den lokale regnskov og ikke mindst til statuen Cristo Redentor.

Sukkertoppen er blevet en del af verdens syv nye vidundere. Bjerget skulle efter sigende have fået sit navn tilbage til det 16. århundrede, hvor man formede sukker i en kegleform.

Hvornår skal man besøge Sukkertoppen i Rio de Janeiro?

Der er mange der besøger den berømte sukkertop, men skal man op på toppen, så er det bedst tidligt om morgenen, eller lige før solnedgang. For at få den bedste udsigt, at det en god ide at vælge en dag, hvor det er forholdsvis skyfrit.

Kabelbanen kører omkring hvert 20. minut hele dagen, og for at komme helt på toppen, skal man med to kabelbaner. Den ene kabelbane holder ved Pão de Açúcar, og den anden holder ved Morro da Urca. Det er dog en god ide at tjekke åbningstiderne før man tager af sted, da kabelbanerne blandt andet lukker tidligt om aftenen i weekenden, i perioden december til marts. Der udover er der også nogle bestemte dage i løbet af året, hvor der er lukket helt ned.

Besøger man Sukkertoppen, får man et godt udsyn udover byen og naturen, og dermed et sammenfattet billede af byen Rio de Janeiro. Ud fra udsigten kan byens tilnavn, ”Den vidunderlige by”, måske pludselig give mening for en.

 

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.