Kristus statuen (Rio de Janeiro)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

I den sydøstlige del af Brasilien ligger byen Rio de Janeiro, som er hovedstaden i staten Rio de Janeiro. Her er fyldt med strande, bjerge, regnskov og ikke mindst storbyområde. Byen går under navnet ”Den vidunderlige by”, hvilket måske faktisk siger alt om byen. Matchet mellem natur og storby, er med til at skabe en by med musik, god mad, kultur og ikke mindst deres kendte karneval. Et af de kendte bjerge i Rio de Janeiro er den såkaldte Sukkertoppen. Sukkertoppen skal virke som en vejviser, når man sejler ind ved bugten Guanabara.

Her finder man en masse bjerge, skov og småøer. Sukkertoppen er et meget dansk navn, oprindeligt hedder den Pão de Açúcar i Brasillien og på engelsk Sugarloaf. Der er rigtig mange bjergklatrer som bestiger bjerget, hvilket også er forståeligt med den vilde udsigt. Skulle man ikke være meget for at klatre på bjerge, så er der andre muligheder. Man kan benytte sig af kabelbanen, hvor udsigten også kan nydes fra, igennem glasvinduerne. Der kan i alt være 65 mennesker af gangen. Når man kommer til toppen er der udsigt udover strande og bjerge, og her fra kan man også se Kristus statuen i Rio de Janeiro.

Fakta om Kristus statuen i Rio de Janeiro

Kristus statuen i Rio de Janeiro er blevet en del af verdens syv nye vidundere. Statuen er et varetegn på Corcovado bjerget, og er i alt 30 meter høj samt 80 år gammel. Selve statuen står oven på en 8 meter høj sokkel og vejer i alt 1.145 tons. Statuen viser Kristus der står med armene åben, og kigger ud over hele Rio de Janeiro. Efter at statuen blev renoveret på 4 måneder, så blev den genindviet. Selve renoveringen har kostet cirka 25 millioner kroner. Skaberen af Kristus statuen i Rio de Janeiro er Paul Landowski og indvielsen skete i 1931. Hvilket selvfølelig foregik på toppen af bjerget.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.