Copacabana (Rio de Janeiro)

Attraction Type:

  • Natur & Parker

Copacabana er en bydel i Rio de Janeiro, som er en brasiliansk by. Bydelen er befolket med cirka 400.000 mennesker, og byen er ud fra disse tal, en del af de tættest beboede områder i verden. Det Copacabana specielt er kendt for, er de fire kilometer strand, som bydelen indeholder. Ofte bruger folk byens navn, til at hentyde til netop denne strand, når man snakker om strande.

Der er fyldt med store hoteller langs med kysten og er populær, selvom der tæt på ligger en den anden lækre strand, nemlig Ipanema-strand. Rundt om Copacabana finder man andre bydele, som for eksempel Leme og Urca. Urca er specielt berømt for sit bjerg, kaldet Sukkertoppen, som har en tovbane. Tovbanen har været brugt i flere forskellige film, blandt andet i James Bond, da Roger Morre spillede agten 007.

Byen Copacabana har sin begyndelse i nord ved Av. Princesa Isabel og runder af i syd ved Posto Seis. Her finder man blandt andet Forte de Copacabana, som er et fæstningsværk, og herefter fortsætter stranden. Kigger man mod øst, så stopper Atlanterhavet Copacabana og i vest er byen afgrænset af byen Humaitá og Botafogo. Her er den sidste bydel specielt kendt for fodbold, og deres hold er et af de bedste i Brasilien.

Hvad bruges standen Copacabana til?

Udover at Copacabana er et lækkert strand sted, som både bliver benyttet af lokale og turister, så er der også fyldt med sport og kultur. Hver dag kan man finde lokale kunstnere, der vælger at udstille og samtidig også sælge nogle af deres kunstværker. Det er alt fra malerkunst til strandskulpturer, smykker og opvisning af dans. Det er ofte kampsportsdansen Capoeira, der bliver opvist.

Af sportslige aktiviteter bliver der holdt kampe i strandfodbold og en speciel slags volleyball, hvor man ikke benytter hænderne, men kun må røre bolden med fødderne. Alle disse forskellige slags kampe bliver både afholdt hvor de er organiseret, og nogle af dem hvor de ikke er. Skulle man være i Copacabana til nytår, så kan man se et smukt fyrværkerishow på stranden.

Hvert år mødes hundredtusindvis af forskellige mennesker på selve stranden, for at fejre det nye år sammen. Og i 2006 blev stranden brugt til en af verdens største rockkoncerter. Her spillede Rolling Stones for cirka 1,5 millioner mennesker. Er man i Rio de Janeiro op til karnevallet, og befinder sig i Copacabana, så kan man være heldig at se sambaskoler der øver deres march til karnevallet. Ofte så lever de lokale ind i sambaen, og danser med.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.