Shanghai World Financial Center (Shanghai)

Attraction Type:

  • Seværdigheder

I dag findes der rigtigt mange helt vilde bygninger rundt omkring i verden. En del af dem er så vilde, at man ikke skulle tro, at det var muligt at udføre dem i praksis. Der er imidlertid kun blevet flere muligheder, når det handler om arkitektur og design, hvilket helt klar afspejles rundt omkring i hele verden. To eksemplarer er henholdsvis skyskraberen SWFC (Shanghai World Financial Center) og Jin Mao, som begge er beliggende i Shanghai.

Jin Mao skyskraberen

Skyskraberen Jin Mao blev åbnet for snart 20 år siden (i år 1999) og er med sine 421 meter en del af verdens højeste skyskrabere. I bygningen er der 88 etager, som alle er besat af virksomheder og derfor benyttes som kontorer. Desuden er der også et stort hotel, der besætter de øverste etager.

Mange mennesker ville sikkert være betænkelige med at opholde sig i så høj en bygning, men Jin Mao er bygget til at kunne modstå kraftige vejrfænomener, som fx tyfoner og jordskælv.

Hele bygningen er tegnet og designet af arkitektfirmaet Skidmore, Orwings & Merrill, som både står bag andre fantastiske og pragtfulde hoteller, landemærker og skyskrabere fordelt rundt omkring i verden.

SWFC i Shanghai

Shanghai World Financial Center eller bare Shanghai WCF er en skyskraber i Shanghai. Den blev oprindeligt påbegyndt i slutningen af 90’erne, men projektet blev imidlertid sat på pause af økonomiske årsager. I år 2008 stod skyskraberen dog færdigbygget og var i kort tid verdens højeste. I dag ligger den dog på femtepladsen på listen over verdens højeste bygninger. Udkigsdækket på 100’erne etage er dog stadig det højest placerede i verden. SWFC er meget let genkendelig med hensyn til sit udseende og måden, hvorpå bygningen snor sig op mod himlen. Desuden ligger den meget tæt op af sit søsteren, Jin Mao.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.