Londons 5 lufthavne forklaret

 - Estimated reading time: 4 minutes

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.

Hvis du vil flyve til København, så har du én mulighed: Københavns Lufthavn i Kastrup.

Hvis du gerne vil flyve til Paris, så er både Charles de Gaulle og Orly en mulighed.

Og det stikker helt af, hvis turen går til London – her kan du vælge mellem følgende lufthavne:

  • London City Airport
  • London Heathrow
  • London Gatwick
  • London Luton
  • London Stanstedt

Der er stor forskel både i billetpriser og bekvemmelighed ved de 5 lufthavne. Vi kigger på forskellene her, så d er bedre rustet til at vælge mellem dem i fremtiden.

På Billigeflybilletter.dk kan du finde flybilletter til London her og hoteller i London her. Husk at jo tidligere du booker, jo bedre priser får du også.

London City Airport

I praksis er det de færreste, der flyver direkte til London City Airport. Den ligger midt inde i byen, men landingsbanerne er små, og det er derfor kun mindre fly, der kan lande her. Samtidigt betyder en høj efterspørgsel og begrænset plads, at afgiften for at lande er forholdsmæssigt høj. Hvis du en dag får mulighed for at flyve hertil, så tag det som lidt af en oplevelse i sig selv.

London Heathrow

Verdens måske mest kendte lufthavn og Londons største. Grundlag for talrige TV-serier. Det er især de såkaldte ”legacy carriers”, der flyver til Londons Heathrow Lufthavn, herunder SAS og British Airways. Sidstnævnte har primære hub her.

Londons Heathrow-lufthavn er forbundet med byen London med metro (tube). Det er således nemt og billigt at komme ind. Til gengæld koster billetter til lufthavnen mere, end hvad der er tilfældet for de næste 3. Du betaler altså ekstra for at spare tid og for bekvemmelighed.

London Gatwick

Især Norwegian og EasyJet flyver meget til den sydlige London Gatwick Airport.

Fra lufthavnen har du mulighed for på cirka en halv time at køre i tog til Kings Cross Station inde i byen. Du kan også tage en bus. Det er meget hurtigere end den time, du i hvert fald skal bruge i bil for at komme ind til byen.

Det koster dig 35 pund for en tur / retur-billet med Southern Express eller Gatwick Epress ind til byen. Der er penge at spare, hvis du er studerende og køber din billet på forhånd. Gatwick Express er hurtigste og marginalt dyreste løsning.

Thameslink-toget fra Gatwick til London koster kun 10 pund per vej og er således billigste løsning – billigere og hurtigere end bus og kun lidt langsommere end Gatwick Express. Du får de billigste billetter ved at booke hjemmefra.

London Luton

50 kilometer nord for London finder du London Luton. Det er et eksempel på en lufthavn, der kun kan kalde sig for ”London”, fordi der er så mange rejsende til byen, at folk gider tage hertil.

London er en mindre lufthavn. Det tager en time at komme ind til byen både med taxa, Uber og de busser, der kører i pendulfart fra lufthavnen.

Hvis I er 3 personer eller mere, så er det billigste for jer at bestille en Uber og køre ind til byen præcis, hvor I skal være.

Du finder de billigste flybilletter til London ved enten at flyve til Luton eller Stanstedt. RyanAir, WizzAir og EasyJet er blandt de primære selskaber. Billetterne er billige især fordi, lufthavnene ligger langt væk. Nogle af de penge du slipper for at betale til en billet, skal du derfor betale til en Uber eller en bus i stedet. Overvej om det er besværet værd, eller om de to primære i form af Gatwick eller Heathrow ikke er en bedre løsning. Undertegnede rejse til London i april 2016 gennem Luton, og det var tilpas besværligt til, jeg hellere snupper Gatwick næste gang (det tæller også ned, flyet fra RyanAir blev forsinket i over en time før afgang).

London Stansted

Sidste lufthavn på listen er den ligeledes billigste London Stansted.

Fra Stansted er forbindelserne bedre end Luton. Her har du således både mulighed for at tage toget Stansted Express, ligesom du kan tage en bus ind. Bussen er billigere, men tager længere tid. Igen gælder det, at hvis I er mere 3 personer på turen, så er en Uber direkte ind til byen både hurtigere og billigere for jer.

Det tager knap en time at komme ind til byen med toget Stansted Express og lidt mere med de busser, der hele tiden kører ind til byen.

God rejse til London!

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*