Rejs kun med håndbagage

 - Estimated reading time: 2 minutes

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.

Pak let, pak let, pak let. Det er et af de gennemgående råd jeg fik under mine interviews til “Hold kæft og rejs”. Men hvad betyder det egentlig? Hvor lidt kan man egentlig klare sig med?

Forfatter Thomas Veber udgiver snart bogen "Hold kæft og rejs".

Forfatter Thomas Veber udgiver snart bogen “Hold kæft og rejs”.

Det er lettere at rejse, når man kun har en enkel oppakning, der følger med som håndbagage. Når man flyver er det selvfølgelig billigere hos de flyselskaber hvor bagagen ikke er inkluderet i flyprisen, men det er også:

  • Hurtigere ved indcheckning.
  • Ingen ventetid på bagagen ved ankomst.
  • Ingen risiko for at bagagen forsvinder.

Man gør det lettere for sig selv ved kun at have en enkelt, ikke alt for tung taske med sig. Det er enklere at flytte sig fra ét hotel/hostel til et andet hvis man ikke skal slæbe adskillige tunge tasker efter sig. Det gør at man kan være mere spontan og tage imod de oplevelser som måtte komme under rejsen.

Kommer man syd for grænsen er de fleste ting billigere. I Sydamerika eller Asien er der et prisniveau som gør en dansker til millionær. Det kan derfor godt betale sig at efterlade det meste af garderoben hjemme og kun tage et minimum af tøj med sig. Regner det? Så er det billigt at købe en paraply eller regnjakke. Er det koldt? Så kan det være en oplevelse i sig selv at finde en varm sweater eller poncho på et lokalt marked. Mangler man alligevel tøj, er det enkelt og billigt at få det vasket. Så får man det rent, velduftende og nystrøget tilbage. Det kan også give en god kontakt til lokalbefolkningen, og hvem ved hvilke oplevelser det kan bringe med sig?

Hvor lidt kan man klare sig med?

Som udgangspunkt behøver man ikke meget mere end tandbørsten og et par sæt rent undertøj. Rejser man til varmen når man langt hvis man kun pakker følgende ned i tasken:

  • Toiletartikler
  • To par shorts
  • Nogle t-shirts
  • Et enkelt par lange bukser til når man skal se mere præsentabel ud (f.eks. ved kontakt med myndighederne i lufthavnen)
  • Sandaler
  • et par vandrestøvler eller sko

Skulle man mod forventning mangle et ekstra stykke tøj, er det meget billigt at købe, når man først er ude i verden, hvor prisniveauet er lavere end hjemme.

Indlægget er skrevet af rejseforfatteren Thomas Veber. Thomas udgiver snart bogen “Hold kæft og rejs“. Du kan lige nu forudbestille bogen til kun 200 kroner mod 279 kroner i normalpris.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*