Chiang Mai i en måned: 5 grunde til at vi tager til Thailand

 - Estimated reading time: 4 minutes

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.

Til februar tager jeg med min kæreste til Chiang Mai det nordlige Thailand.

Vi har sat 4 uger af i Thailands andenstørste by. Vores erfaring med byen begrænser sig til 4 dage i efteråret 2014 (udenfor turistsæsonen, endda) og det var med til at overbevise os.

Chiang Mai er fantastisk og vi vil have mere.

Overvejer du en tur til Nordthailand? Du finder flybilletter til Chiang Mai her.

Vi sætter fokus på 5 af de ting du kan se frem til her – fem af grundene til, at vi ikke kan vente med at komme tilbage!

Fantastisk lejlighed og scooter for 3.000 kroner om måneden

hund kører på scooter i thailand

I Chiang Mai er der flere scootere end biler. De små scootere smiger sig ind og ud af trafikken og de andre billister tager godt hensyn til dem. Derfor kan du også med fordel selv leje en scooter, når du ankommer.

Du kan få en scooter fra knap 1.000 kroner om måneden. Du skal indlevere dit pas eller andet dokument som ”pant” for scooteren, men de fleste udlejningssteder har åbent det meste af døgnet, så du altid kan returnere scooter for pas igen.

En lejlighed i hotel på 40-60 kvadratmeter kan skaffes så billigt som 2.200 kroner om måneden.

Min kæreste og jeg skal bo på Sunshine House (igen), når vi i februar 2016 rammer Chiang Mai. For 2.200 kroner om måneden får vi 59 kvadratmeter indrettet med badekar og stor seng.

Daglig rengøring, badekar og øverste etage i nybygget bygning?

Yeps. Og receptionisterne er super søde.

Oprigtigt venlige mennesker

elefanter i nordthailand

Ikke kun receptionisterne er søde.

Thailændere er kendt for at være åbne og venlige. Det oplever du ikke i skod-byen Bangkok, hvor alle prøver at hustle dig. Men du føler dig oprigtigt vel taget imod i Chiang Mai.

De færreste taler særligt godt engelsk, men du finder nemt personer, der med lidt tegnsprog og god vilje kan hjælpe dig videre – og de vil meget gerne. Viljen og lysten til at hjælpe og dele deres by er det vigtige.

Vores lille uge i Chiang Mai i efteråret 2014 var nok til at overbevise os om, at vi skulle tilbage igen. Alle mennesker er flinke og det bliver du selv et gladere menneske af.

Bjerge er 15 minutter væk på scooter

tempel i chiang mai

Hvis du ikke har nok i hvad byen tilbyder af god mad, kulturelle oplevelser og sightseeing, så kan du køre ud på bjerge på blot 15 minutter uden andet end din scooter. Ud af byen møder du Chiang Mai Zoo inden du kommer op i bjerglandsbyer og meget imponerende templer (husk at tage skoene af, ellers udbryder der dårlig stemning mellem dig og de lokale).

Strand får du ikke i Chiang Mai. Men du kan tage til en sø og bade og hvis havlysten trænger sig på, så er Pattaya og Phuket halvanden time væk i direkte fly fra Chiang Mai Lufthavn, der i størrelse minder meget om Aalborg Lufthavn.

Du kan også ride på elefanter, køre gokart, klatre i bjerge, tage på natsafari, natmarked – eller bare hygge rundt i den gamle del af byen.

Thailandsk mad og massage til ingen penge

thaimassage

Ikke kun din lejlighed og din scooter er billig.

Vil du have original thailandsk mad med en flaske vand til? En tallerkenfuld med æg, kød og nudler koster dig 4 kroner (med vand, ja).

Du kan også tage i det vestlige storcenter og have lidt mere tillid til kokken fra omkring 30-40 kroner for et komplet måltid med en lækker smoothie og en lille dessert.

Thaimassage? Dygtige massører klarer den for omkring 50 kroner per time. De knækker dig godt og grundigt.

Leveomkostningerne i Chiang Mai er vanvittigt lave. Solen skinner og menneskerne er venlige. Derfor har byen også en førsteplads på Nomadlist.io, der samler de bedste byer i verden at være digital nomade i.

Andre danskere i byen

chiang mai om natten

Sidst – men ikke mindst.

Når du bliver træt af at ret få thai’ere snakker nævneværdigt engelsk, så er der en del danskere i byen. Mange af danskerne arbejder med telemarketing og online markedsføring og sidder sammen til daglig.

Et godt eksempel er Kristian Ole og Dennis Kjærgaard, der arbejder med Animation.mu – en virksomhed, der har specialiseret sig i animationsvideoer. Du kan finde dem og deres thailandske ansatte i den nordlige del af byen og de er klar på at dele en Leo-øl med dig til røverhistorier om, hvad der sker, hvis du kommer til at placere din øl på kongens hoved på en pengeseddel.

Chiang Mai er en fantastisk by. Glæd dig til du får lov til at opleve den ved selvsyn!

I modsætning til Bangkok, der er forfærdelig.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*