Hvad er reglerne for børn, der flyver alene?

 - Estimated reading time: 2 minutes

De fleste flyselskaber tilbyder, at børn kan rejse alene. Personalet vil tage sig af barnet både i lufthavnen og ombord på flyet, men det er som regel nødvendigt at bestille denne service i forvejen.

Ældre børn behøver muligvis ikke at blive ledsaget, men overvej altid om barnet vil kunne klare sig selv hvis der opstår forsinkelser eller andre typer uregelmæssigheder.

Reglerne er forskellige fra selskab til selskab, og det er ikke alle ruter hvor børn kan rejse alene. Herunder finder du en opsummering af reglerne hos udvalgte flyselskaber, men husk at andre flyselskaber kan have strengere regler for børn, der rejser alene. Tjek med dit rejsebureau eller kontakt det flyselskab, dit barn skal rejse med.

Uledsagede børn hos SAS

Hos SAS skal et barn være fyldt fem år, før det kan flyve uden en voksen. Det skal dog være indenfor Danmark eller Skandinavien og koster et tillæg på 250 kr. når der flyves i Danmark, og 350 kr. hvis det er til et andet Skandinavisk land. Personalet vil så tage sig af barnet både i lufthavnen og ombord på flyet.

Når barnet er 12 år må det gerne rejse alene og uden hjælp fra personalet. Det anbefales kun til børn, som har stor erfaring med at flyve.

Du kan bestille billetter til uledsaget børn hos SAS ved at klikke her.

Uledsagede børn hos Norwegian

Norwegian tilbyder assistance for børn som rejser alene fra alderen 5 til 15 år. Barnet bliver fulgt om bord på flyet, introduceret til besætningen om bord og afleveret til den kontakt person som henter barnet ved ankomst.

Assistance er obligatorisk for børn til og med 11 år som rejser alene eller uden en voksen som er 16 år eller ældre. Hos Norwegian må børn ikke rejse alene til eller fra Rusland, Ukraine, Israel, Serbien, Bosnien, Kosovo, Bulgarien, Tyrkiet, Marokko, De Forenede Emirater og Thailand og USA

Læs mere om uledsagede børn hos Norwegian her.

Uledsagede børn hos KLM

Hos KLM skal børn op til og med 14 år skal altid være ledsaget af en person, der er 18 år eller ældre

Børn op til og med 4 år må kun rejse, hvis de er ledsaget af en voksen. Børn på 5 til 14 år må rejse alene, hvis man booker deres Unaccompanied Minor-service. Det er obligatorisk for børn i denne aldersgruppe, som rejser alene. Børn på 15 til 17 år må, man skal ikke, rejse alene på AIR FRANCE- og KLM-flyvninger uden Unaccompanied Minor-service.

Læs mere om reglerne hos KLM ved at klikke her.

Uledsagede børn hos Ryanair

Hos Ryanair er det ikke muligt for børn at rejse uden en voksen. Børn under 16 år skal være ledsaget af en anden passager, som er over 16 år. Det er ikke muligt at betale sig fra det.

Læs Ryanairs betingelser her.

Udgivet i Guides
4 kommentarer til “Hvad er reglerne for børn, der flyver alene?
 1. Lise siger:

  hej
  Jeg skal have mine børnebørn herned i Spanien fra Kbh med Vueling hvor gamle skal de være for at rejse alene de er 14 og 15 år

 2. steven siger:

  er det muligt for en 17 årig at have to 15 årige med sig i ryanair. Den ene er lillesøsteren og den anden er kusine.

 3. Chakchak06 siger:

  Hej. Jeg er 16 år og jeg vil gerne rejse til Spanien. Er det muligt uden mine forældres tilladelse?

  • Victoria siger:

   Hej. Jeg er 16 år, og ville gerne rejse til Tyrkiet, med en veninde, som også er 16 år, kan vi godt det uden mine forældre?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*