Regler for at rejse med våben

 - Estimated reading time: 2 minutes

Som udgangspunkt må våben ikke indføres i lufthavne eller ombord på fly. Jægere, sportsudøvere og andre, som er nødt til at medbringe våben og ammunition må dog gerne rejse med deres våben, så længe de overholder kravene og har indhentet de nødvendige tilladelser.

Våben og ammunition må ikke medbringes i håndbagagen, og derfor skal det indskrives som særlig bagage. Husk at komme i god tid, da våbnet skal kontrolleres af lufthavnens personale.

Hvilke dokumenter skal man medbringe?

Når du rejser inden for EU, skal du medbringe gyldigt våbenpas, våbentilladelse og dit jagttegn.

Rejser du uden for EU, skal du derudover medbringe en våbendeklaration. Denne udleveres i lufthavnen eller downloades fra Politiets hjemmeside.

Derudover skal du udfylde en våbenformular, som udleveres i lufthavnen. Du kan også finde våbenformularen på lufthavnens hjemmeside.

Regler hos flyselskabet

Der gælder særlige regler både hos lufthavnen og flyselskabet, når man har våben med på rejsen. Du bør altid kontakte dit flyselskab for at undersøge reglerne. Herunder kan du se reglerne for transport af våben hos SAS, Norwegian, KLM og Ryanair.

Våben hos SAS

Hos SAS kan du mod et gebyr medbringe et våben på rejsen. Dit våben skal skilles ad og bundstykke/bolten + ammunition pakkes i separat bagage. Prisen er 200 kr.  for indenrigs 450 kr. for  udenrigs (pr. enhed som indeholder våben, våbendele og ammunition). Gebyret betales ved check-in. Læs mere her.

Våben hos Norwegian

Norwegian tillader at man medbringer våben til sportsbrug, men stiller krav til at slutstykket (eller skaftet på haglgeværer) transporteres i en adskilt våbenkasse fra våbenet. Du må medbringe op til 5 kilo ammunition, såfremt det er pakket i uåbnet originalemballage. Våben kan kun fragtes som indchecket bagage, og ved check-in skal der gøres opmærksom på, at der fragtes våben eller ammunition. Læs mere her.

Våben hos Ryanair

Det er ikke tilladt at medbringe våben eller ammunition hos Ryanair. Læs mere her.

Våben hos KLM

For at kunne medbringe skydevåben hos KLM, skal du foretage en reservation via KLM Telefon Reservation. Læs mere her.

Udgivet i Guides

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*