Oplev smukke Oslo hen over weekenden

 - Estimated reading time: 2 minutes

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.

Norge er en af Skandinaviens oversete perler, og landets hovedstad, Oslo, er en by med både charme, skønhed, spændende turistmål og et venligt folkefærd. Selvom mange først og fremmest tager til Norge for at opleve landets smukke natur, så må man for alt i verden ikke snyde sig selv for en pause i landets metropol.

Her kan man få et modsvar til de høje fjelde og de grønne enge med en gåtur på hovedgaden, Karl Johan, et besøg ved den helt nye havnefront som vrimler med lækre restauranter, isboder og smukke lejlighedskomplekser, eller gå en tur i det stemningsfyldte kunstnerkvarter hvor man blandt andet finder en kirkegård hvor kendte personer som Ibsen og Bjørnstjerne er begravet. Der er dog også lidt mere specifikke ting at se i Oslo, og her kommer der nogle forslag.

Et væld af museer og historiske attraktioner

Norge er et af de få europæiske lande som stadig har et kongehus, og kongefamiliens palæ for enden af Karl Johan Gata er bestemt et besøg værd. Her kan man tage et billede sammen med garderne, eller gå en tur i den smukke slotshave. Når man har fået nok af den royale stemning, så kan man bevæge sig en smule ned af den store gågade, som også er byens absolutte shoppingkerne. Her finder man byens rådhus, som er noget af et arkitektonisk vidunder.

Rådhuset er bygget i en moderne, kubistisk stil, men er langt fra kedeligt. Ved det smukke indgangsparti finder man træudskæringer som portrætterer scener fra den nordiske mytologi, og idet man træder inden for bliver man overvældet af den enorme indgangshal, skabt i hvid marmor og dækket med utroligt smukke vægmalerier fra gulv til loft. Det er her nobelprisen uddeles, og det undrer ikke – rådhuset er virkelig et sted, som egner sig til storslåede begivenheder.

Klar til at opleve Oslo? Du finder flybilletter her og hoteller her.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*