Uluru (Australien)

Attraction Type:

  • Natur & Parker

I det nordlige Australien befinder sig en enorm sten, som også er kendt ved navnet Ayers Rock. Stenen findes i nationalparken Uluru-Kata Tjuta og er den anden største sten i hele verden. Den er kun overgået af stenen Mount Augustus, der ligesom denne, også befinder sig i Australien. Stenen er utrolig høj med sine cirka 350 meter og har en enorm længde på 3,6 kilometer. Denne specielle sten er hellig for den ældste slægtning, aboriginere, og den byder på en masse unikke og fascinerede kilder og vandhuller. Samtidig findes der også gamle huler rundt omkring den kæmpe sandsten.

Uluru i Australien er fascinerende

Uluru er en stor attraktion for de mange turrister i national parken. For at besøge den store park skal man betale omkring 25 dollars per person. Det er en helt unik oplevelse at komme tæt på den sten, og derfor er det en af de mest besøgte attraktioner i landet. Mange vælger at bestige den kæmpemæssige sten ved en stejl gåtur op til toppen. Denne stejle sti, som fører op til toppen, er åben lige før soloopgang indtil lidt tid efter solen er forsvundet på himlen. Herved kan der tages fantastiske billeder, og man kan få en helt unik oplevelse omkring dette vidunder.

Se den unikke lysskift på Uluru i Australien

Uluru-Stenen er især berømt for den specielle måde at skifte farve på. Den skifter farve, når solen rammer stenen på en helt unik måde og på et bestemt tidspunkt. Her går stenen fra sandfarvet over i en dybrød, når solen stiger op eller ned. Dette farveskift kan ske på grund af solens lys og skaber et magisk øjeblik. Samtidig vil stenen ved regnvejr blive sølvgrå og afspejle et skær, som kan ses langt væk fra den store attraktion.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.