Mount Fiji (Japan)

Attraction Type:

  • Natur & Parker

Oplev det smukke sneklædte bjerg Mount Fuji i Japan

Er du på tur rundt i det smukke Asien eller skal du bare på ferie i Japan? Så er det et must at slå vejen forbi det imponerende Mount Fuji i Japan. Mount Fuji måler mere en 3 kilometer i højden og er ligeledes en særdeles aktiv vulkan. Mount Fuji er Japans højsete bjerg og en stor attraktion, og på grund af dets beliggenhed.

Mount Fuji ligger nemlig umiddelbart uden for hovedstaden Tokyo, så det er oplagt og meget nemt at komme ud at se Mount Fuji, hvis man befinder sig i Tokyo. Hvis vejret er klart, er det også nogle gange muligt at se det smukke bjerg fra hovedstaden. Mount Fuji blev i 2013 optaget på UNESCOS verdensarvsliste, og er altså fredet i en sådan grad, at der på ingen måde hverken må bygges eller dyrkes landbrug ved det.

Mount Fuji – bjerget med den lange historie

Fuji er et ord på japansk og betyder noget i stil med samuraibjerg, hvis man oversætter det direkte på dansk. Mount Fuji var i oldtiden og sidenhed været helligt, og det var endda forbudt for kvinder at nærme sig bjerget indtil midten af 1800-tallet. Selvom Mount Fuji udover at være et smukt og imponerende bjerg, er en aktiv vulkan, er der ingen overhængende fare for, at den lige pludselig skulle gå i udbrud. Mount Fuji er således i en meget lav risikozone for vulkanudbrud.

Det sidste målte vulkanudbrud, som Mount Fuji havde, er fra år 1707, så det er altså noget tid siden, at Mount Fuji har været i udbrud. Det unikke ved Mount Fuji er, at det danner en helt perfekt kegleform. Det minder nærmest om en vulkan fra en tegnefilm, så fuldendt er kegleformen på Mount Fuji.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.