Den Blå Moské (Istanbul)

Attraction Type:

  • Kirke

Istanbul er en fantastisk by, hvor der er rigtig mange forskellige ting at se. Hvis man har bestilt eller overveje at bestille en rejse til Istanbul, så skal man i hvert fald ikke snyde sig selv for at opleve Den Blå Moské i Istanbul. Det er et fantastisk stykke historie, og er klart en af de absolut vigtigste ting at opleve når man er på de kanter.

Faktisk hedder Den Blå Moské i Istanbul rigtigt Sultanahmet Camii, men har altså fået det andet tilnavn pga. de blå kakler, som er at finde på både ydersiden og indersiden af moskéen. Det er en af de helt store turistattraktioner, og man forstår sandelig hvorfor. Det er en prægtig moské som med sikkerhed nok skal imponere. Bl.a. vil man kunne se de fantastiske kupler og de helt utrolige mosaikvinduer.

Det er et stykke tyrkisk historie, som man er vidne til, og det er samtidig også en stor del af deres kultur, så det er naturligvis vigtigt, at man opfører sig respektfuldt når man er besøgende.

Det er muligt at komme indenfor som besøgende, men man skal sørge for at påklædningen af i orden. Det vil altså sige, at man skal have tøj på der dækker knæ og skuldrer. Man skal også huske, at det ikke er tilladt at have sko på når man er inde i Den Blå Moské, så de skal tages af inden man træder indenfor.

Den Blå Moské + Hagia Sophia

Hvis man står tidligt op, så kan man rent faktisk kombinere et besøg ved Den Blå Moské med en tur i en af Istanbuls andre juveler, nemlig Hagia Sophia. Det er ligeledes en moské. Rent faktisk blive Den Blå Moské i Istanbul bygget med det formål at overgå Hagia Sophia. Faktum er dog at de begge er enestående.

Hvis man kombinerer de to ting, så er man i hvert fald sikker på at få sig en storslået dag. Men man skal også være indstillet på, at det bliver en lang dag. Begge to kræver nemlig lang tid, da de begge er enorme, og de kræver også at man bruger en del tid. En ting er dog sikker, og det er at man under ingen omstændigheder må misse et besøg ved Den Blå Moské i Istanbul når man er i byen. Det er en fantastisk oplevelse, og bestemt ikke en ting du vil være foruden.

 

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.