Sovepose Test 2019 – Test af 7 soveposer

 - Estimated reading time: 7 minutes

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.

Går din ferie i eventyrets tegn, rejser du med rygsæk og sovepose? Så gælder det om at vælge den helt rigtige sovepose til dine behov. Der er ikke noget så vigtigt som en god nattesøvn for en vellykket ferie. Sov godt, vågn udhvilet, og du kan være sikker på at få det fulde udbytte af de vågne timer, når du er på farten! Vi hjælper dig på vej, hvad enten dit budget er lille eller stort. Herunder har vi listet soveposer efter pris, men lad dig ikke narre. Prisen afspejler ikke altid komforttemperaturen.

Easy Camp Cosmos – Det helt billige alternativ, 219 kr

https://rejsegear.dk/easy-camp-cosmos-sovepose-lilla/

Easy Camp Cosmos er for dig, der er på udkig efter en fin lille sovepose uden de helt vilde krav. Soveposen er udført i 100% polyester, og vejer 940 g. Vægten er til den tunge side holdt op imod komforttemperaturen. Men igen, Easy Camp Cosmos er en sovepose for dig, der bare vil sove godt, og måske ikke har planer om at slæbe så meget rundt på din sovepose om dagen.

Til en lun sommernat sydpå er denne pose et godt valg, men vær obs på at den er beregnet til en kropslængde på maks 190 cm. Komforttemperatur 8-12 grader.

Fordele:

 • Budgetvenlig
 • Kunstfyld
 • Forholdsvis høj vægt
 • Kun én længde

Nordisk Puk +10 Curve – Interessant timeglas-facon, 599 kr

https://www.grejfreak.dk/outdoorshop/product/nordisk-puk-10-curve-sovepose-53399/

Nordisk Puk +10 Curve er en ny sovepose udført i en spændende form. Den er rummelig på de rigtige steder, og man behøver ikke at føle sig indeklemt medens man sover. Soveposen har supergod pasform for dem, der godt kan lide lidt ekstra benplads. Endvidere fås den med ekstra benlængde helt op til 205 cm. Nordisk Puk +10 Curve er syntetisk og med fyld af Norguard S-PO 80.

Soveposen egner sig bedst til det varme klima med en komforttemperatur på +14 grader. Vægt 880 g.

Fordele:

 • Spændende facon
 • Kunstfyld
 • Middel vægt
 • To størrelser

The north Face Aleutian – Praktisk sovepose til tre sæsoner, 949 kr

https://www.grejfreak.dk/outdoorshop/product/the-north-face-aleutian-sovepose-5556/

Her har vi et bud på en rigtigt lækker sovepose, som egner sig til temperaturer helt ned til omkring frysepunktet. The North Face Aleutian er for dig, som tænker bæredygtigt. Den er fyldt med Heatseeker™ Eco, hvor hele 30% består af genbrugsmateriale. Så her kan du virkelig sove med god samvittighed!

Soveposen kan lynes helt ned omkring fødderne, og du vælger selv om du vil have en pose med lynlåsen i venstre eller højre side. Komfortemperaturen ligger mellem -1 og -7 grader, men kan faktisk bruges helt ned til -26. Th North Face Aleutian har klassisk mumiefacon, vejer 1956 g, og fås i to længder.

Fordele:

 • Miljøvenlig
 • Kunstfyld
 • Høj vægt – god isoleringsevne
 • To størrelser

Fjällräven Move In – Letvægts-sovepose til kølige nætter, 2.199 kr

https://www.friluftsland.dk/sovegrej/alle-soveposer/fjallraven-move-in-long-dark-grey030

Med denne sovepose fra svenske Fjällräven, bevæger vi os op i det lidt højere prisleje. Med sin gennemtænkte konstruktion er den specielt velegnet til dig, som bevæger dig meget i løbet af natten.

Soveposen er udført med “box wall”-kamre for optimal varmefordeling. Undersiden er isoleret med fillpower 600 dun, medens oversiden har hele 700. Lynlåsen kan lynes hele vejen rundt om fødderne. Fjällräven Move In fås i to længder, vejer kun 730 g, og komforttemperaturen ligger mellem 5 og 9 grader.

Fordele:

 • God til dig, der bevæger dig i søvne
 • Naturfyld
 • Lav vægt
 • To størrelser

Marmot Mens Sawtooth – Sovepose med naturfyld for dig, der ikke vil gå på kompromis, 2.299 kr

https://www.friluftsland.dk/sovegrej/alle-soveposer/marmot-mens-sawtooth-long-lh-surfarctic-navy

Soveposen med det legendariske navn Sawtooth fra Marmot, er testvinder hos svenske “bäst-i-test.se”. Med denne sovepose får man rigtig meget for pengene. Fyldet består af fillpower 650 dun, som er imprægneret for at modvirke at dunene falder sammen ved fugtige forhold.

Komforttemperaturen ligger mellem -6 og -9 grader, så her er tale om en sovepose til koldere temperaturer. Sawtooth kommer i to længder og vejer 1210 g og findes også i en ekstra bred udgave, dog med andet produktnummer.

Fordele:

 • Testvinder
 • Naturfyld
 • Lav vægt
 • To størrelser, men vær obs på yderligere variant med ekstra bredde

Luksus til den kvalitetsbevidste, 3.899 kr

https://www.friluftsland.dk/sovegrej/alle-soveposer/western-mountaineering-summerlite-60-left

Soveposen fra Western Mountaineering er – trods prisen – ikke nogen vinterpose. Her er bare kræset for detaljerne, og med sine blot 595 g er denne sovepose noget af det letteste vi har kunnet finde, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Summerlite er udført i nylon, både udenpå og indeni, og er fyldt med fillpower 850 gåsedun. Den findes i hele tre længder og komforttemperaturen ligger mellem 5 og 0 grader.

Fordele:

 • Lækkerhedsfaktor
 • Naturfyld
 • Lav vægt
 • Tre størrelser

Sovepose med ansigtsbeskyttelse, til ekstreme temperaturer, 4.599 kr

https://rejsegear.dk/carinthia-d1000-m-sovepose/

Her er vi oppe i en letvægtssovepose, der ikke går på kompromis. Carinthia D1000 M er en gåsedunspose med fillpower 700, lavet til ekstreme kuldeforhold. Den er særdeles velegnet til ekspeditioner i kolde egne. Indvendigt er den foret med nylon, og udvendigt med vandafvisende Shellproof Ultra.

Komfortemperaturen ligger mellem -13 og -21 grader, og med en ekstremtemperatur på -44,3 grader! Trods de blot 1.650 g har posen en helt unik isoleringsevne. Carinthia D1000 findes i forskellige længder, men ændrer da bogstav, og tilsvarende pris. Her har vi kigget på mediumvarianten, hvilket indikeres af “M” i navnet.

Fordele:

 • Vandafvisende
 • Naturfyld
 • Lav vægt
 • God længde

Hvilken sovepose skal jeg vælge?

Det kan være lidt af en jungle at vælge sovepose, men vi anbefaler at du gennemtænker dine behov grundigt inden du køber. Planlægger du en billig sommerferie i Sydeuropa eller en bjergbestigning i snestorm, eller ligger dit behov et sted derimellem?

Vægten

Det er vigtigt at være opmærksom på soveposens vægt. Hvis du skal vandre en hel camino, anbefaler vi en lettere sovepose, da hvert et gram tæller. Omvendt, hvis du har planer om at rejse rundt med tog i destinationslandet, tæller vægten måske mindre. I oversigten her har vi angivet vægten for den længste størrelse, da alle soveposer på nær den billigste, fås i flere længder. (Se dog særlige forhold for oversigtens dyreste pose.)

Længden

Vær opmærksom på at vælge en lang nok sovepose, for optimal komfort. Dette er især vigtigt hvis du skal sove ude i lave temperaturer, hvor det kan blive nødvendigt at kunne lukke til om ansigtet.

Temperaturforhold

Det helt afgørende er selvfølgelig temperaturen. Hvis du skal holde din sovepose ud en sommernat i det græske øhav, bør du givetvis vælge en lettere variant uden de store dikkedarer. Det betyder dog ikke nødvendigvis at du skal vælge det billigste alternativ.

Materialet

Det er også værd at overveje om man ønsker en pose med syntetisk eller naturligt fyld. Der er fordele og ulemper ved begge slags, og langt hen ad vejen er det en smagssag hvad man er til.

Dunfyld

Generelt kan man sige at en sovepose med dunfyld, vejer mindre i forhold til isoleringsevne. Dunposen former sig efter kroppen og har høj lækkerhedsfaktor. Vær opmærksom på Fill Power, som angiver hvor fluffy fyldet er. Ulempen ved dunposer kan være at de isolerer dårligere, når de udsættes for fugt. Omvendt har man forsøgt at tage højde for dette ved at imprægnere dunene. Som regel ligger dunposer i et højere prisleje end soveposer med syntetisk fyld.

Syntetisk fyld

Dermed kan man også sige at prisen er en af fordelene ved de rent syntetiske poser. En anden er at de er nemme at vaske og ikke klasker sammen på samme måde som en dunpose, ved opbevaring. Er du i tvivl om du skal vælge en pose med kunst- eller naturfyld, anbefaler vi at du spørger din forhandler.

Lynlåsen

Desuden er det altid en god idé at tage et kig på lynlåsen. Skal lynlåsen gå hele vejen ned rundt fødderne, skal den kunne lynes op nedefra, eller skal din sovepose kunne lynes sammen med kærestens?

God nat og rejs godt!

Med denne miniguide håber vi at du føler dig bedre rustet til at vælge sovepose til din næste rejse. Tøv ikke med at kontakte din forhandler, hvis du har yderligere spørgsmål.

God tur!

Udgivet i Test, Uncategorized

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*