Lufthavnskoderne for de mest populære lufthavne

 - Estimated reading time: 1 minute

Lufthavne over hele verden, som har rutetrafik, har alle en unik identifikationskode. Der findes to typer koder hvor den ene type hedder IATA og den anden hedder ICAO. Koderne, som kaldes lufthavnskoder bruges som et officielt identificeringsnummer for alle lufthavne.

IATA-lufthavnskoder

IATA-koderne tildeles af den internationale forening for flyselskaber International Air Transport Association (forkortet IATA). IATA er altså en sammenslutning af forskellige flyselskaber (eksempelvis SAS, Ryanair, Norwegian osv.). Du kender sikkert til denne kode, uden helt at vide hvad den betyder. IATA-koderne optræder nemlig på de baggagemærker (også kaldet tags), som sættes på dine kufferter ved check-in-skranken i lufthavnen. IATA-koderne bruges generelt til kommercielle formål såsom på flybilletter, lister over landinger/afgange og på bagagetags. IATA-lufthavnskoderne består af tre bogstaver og er ofte valgt ud fra byens eller lufthavnens navn, så koden fungerer på den måde som en forkortelse.

ICAO-lufthavnskoder

ICAO-koderne bliver styret af Internation Civil Aviation Organisation (forkortet ICAO), som er en organisation under FN. ICAO arbejder med at skabe ensartede standarder for lovgivningen omkring civil luftfart i de lande, som er medlem. I Danmark er det Trafikstyrelsen, som forvalter informationer og anbefalinger fra ICAO.

Lufthavnskoder for danske lufthavne

Hvis du rejser ofte kan det være praktisk, at huske nogle af de mest populære lufthavnes koder. Herunder finder du en liste med IATA/ICAO-koder for de danske lufthavne:

[table id=1 /]

Lufthavnskoder for europæiske lufthavne

I listen herunder kan se IATA/ICAO-koder for de travleste lufthavne i Europa. Lufthavnene med mest trafik vises øverst.

[table id=2 /]

Udgivet i Guides

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*