Er det sikkert at rejse til Tyrkiet i 2016?

 - Estimated reading time: 2 minutes

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.

Ja, generelt set er det sikkert at rejse til Tyrkiet i 2016. Men der er nogle steder, det er en god idé at være ekstra opmærksomme på, hvis du planlægger en rejse til Tyrkiet.

I skrivende stund – fraråder udenrigsministeriet ikke rejser til Tyrkiet, og det kan derfor anses som sikkert at rejse til Tyrkiet.

Udenrigsministeriet gør på deres hjemmeside opmærksom på at terrorrisikoen er størst, hvor der er store menneskemængder, som fx undergrundsbaner, store indkøbscentre og større turistattraktioner, og udenrigsministeriet opfordrer til at man, så vidt det er muligt, minimerer ophold på steder hvor der er store menneskemængder.

Ophold tæt på Tyrkiets grænse mod Syrien og Irak frarådes helt inden for en radius af 10km. I resten af grænseområdet frarådes ikke-nødvendige rejser og ophold.

Men i resten af Tyrkiet handler det mest om, ikke at færdes alene, når det er blevet mørkt og ellers være opmærksom på hvad den aktuelle situation i Tyrkiet er.

I nogle af de større byer er der jævnligt demonstrationer, som vil kunne udvikle sig voldeligt og der rådes derfor til at holde sig på sikker afstand fra demonstrationer og andre politiske orienterede forsamlinger.

Op til din rejse til Tyrkiet er det en god idé at holde øje med den aktuelle situation i Tyrkiet, gennem medier, myndighedernes anvisninger og hvis du rejser gennem et rejsebureau kan du hente information der.

Tjek også udenrigsministeriets hjemmeside et par gange op til din rejse – her kan du finde information om den aktuelle situation i Tyrkiet og hvilke områder udenrigsministeriet fraråder at du opholder dig på under dit ophold i Tyrkiet.

Vil du gerne til Tyrkiet? Ataturk Lufthavn i Istanbul er dit bedste bud.

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*