Studieguide: Sådan kommer du billigt ud at rejse i sommeren 2016

 - Estimated reading time: 8 minutes

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.

Sommerferien 2016 er et oplagt tidspunkt at komme ud at rejse på. Vejret er godt, du har fri for studie og du har måske endda sparet lidt penge sammen fra studiejob i de foregående måneder.

Især indenfor Europas grænser har du mulighed for at komme billigt afsted med et veludbygget tog- og busnetværk og rigelige flyrejser. Priserne stiger markant, hvis du gerne vil bevæge dig udenfor Europa og tage til eksempelvis Asien eller Sydamerika, hvor fly er eneste reelle mulighed.

I den her artikel sætter vi fokus på hvordan du kan få en stor oplevelse rundt i Europa i 2016 til et studiebudget.

Vi kommer ind på:

 • Hvordan du billigt transporterer dig rundt
 • Hvilke byer der er spændende at opleve og samtidigt til at betale
 • Og ekstra tips i forbindelse med din rejse

Transport

Den primære udgiftspost på dit rejsebudget vil være dine transportomkostninger. Generelt skal du foretage et balanceret valg mellem komfort og pris. Flyrejser er komfortable og hurtige, men kan også gøre et væsentligt indhug i dit budget – især, hvis du ikke booker dine flybilletter som en pro (det gør du heldigvis efter at have læst denne artikel).

At køre i bus er ingen spændende oplevelse, men her finder du til gengæld meget billige billetter mellem de forskellige lande.

Vi gennemgår mulighederne her:

Fly

Flyrejser er både hurtigst og nemmest. Indenfor Europas grænser kan du glæde dig over priser, der i de senere år bare er faldet og faldet. Vi har udover et fald i olieprisen også lavprisselskaber som Wizz Air, RyanAir og EasyJet at takke for den intensivere konkurrence og de billige flybilletter.

Du kan eventuelt nøjes med at tage de få længste strækninger med fly. Hvis du gør, så er der her et par tips til at finde de billigste billetter:

 • Brug en flysøgemaskine som dk til at sammenligne priser
 • Book ikke om fredagen – her er priserne højest. Generelt er der penge at spare ved at booke dine billetter lørdag og søndag. Her booker de fritidsrejsende og de er mindre betalingsvillige end erhvervsrejsende. Derfor er billetterne op til 5 % billigere om søndagen end de er i gennemsnit (men 3 % dyrere om fredagen!).
 • Udvid din søgning, så du ikke SKAL flyve til Charles de Gaulle Airport hvis du skal til Paris, men også kan flyve til den udmærkede Orly Lufthavn, der ikke ligger meget længere væk.

Tog

Interrail har altid været en populær måde at rejse igennem Europa på.

Du kan ved at købe ét interrailpas ved navnet Interrail Global Pass på interrail.eu og derved have adgang til hele Europa.

Med et Global Pass får du adgang til 30 lande. Det er derfor en løsning, knap 200.000 (mest unge) benytter sig af hvert eneste år. 15 dages rejse koster dig 287 euro – hvor du kun bruger en rejsedag på de dage, du faktisk sidder i et tog – og 30 rejsedage blot 407 euro. 30 rejsedage er rigeligt til at komme rundt i Europa og giver en god og lang tur, hvis du tager et par dage i de byer, du godt kan lide.

Som bonus har du mulighed for at arbejde, læse op eller bare slappe rigtigt af i toget, for tiden er allerede sat af til transport – så er det bare om at nyde turen.

Bus

Bus er især i Nord- og Mellemeuropa en udmærket måde at komme rundt på, så længe det er ture på 10 timer og under. Disse kan du klare på en dag og du slipper for at ødelægge din søvnrytme ved at forsøge at sove i en bus, der hamrer afsted på motorvejen samtidigt.

Bus er samtidigt den billigste løsning – udover den gratis, men mere usikre blaffer-metode – til at komme rundt i Europa. Fra Danmark kan du tage bus til meget af Tyskland, Amsterdam, Schweiz og Polen for blot at nævne et par muligheder.

Ofte går busserne fra de store togstationer i byerne og det er således nemt at komme frem og tilbage i byen til bussen.

Leje egen bil

Har du brug for ekstra komfort – og kan VISA-kortet klare den – så er det også en mulighed at leje din egen bil.

At leje en bil i Tyskland, hvor det er billigere end Danmark og derfor bør være dit udgangspunkt kombineret med en togtur til og fra hjemme, koster fra cirka 400 kroner om dagen, når du blot bestiller i tilpas god tid.

Her får du en bil som Citroen C2, Fiat 500 eller lignende.

At leje en bil er mere oplagt hvis I rejser flere sammen, da I så kan dele udgiften. Her kan det faktisk være billigere end at flyve, om end I skal væbne jer med tålmodighed på de lange ture mellem hvert land.

Hvis I booker fra et af de store selskaber – Hertz, Sixt, Europcar m.fl. – har I mulighed for at leje bilen i én by (fx Hamborg) og aflevere den på erhverv andet kontor (fx Faro i Portugal). Det øger fleksibiliteten markant og I kan tage en sidste flyrejse hjem fra Faro, når I er færdige med jeres roadtrip gennem Europa.

Byer værd at se og til at betale

Nuvel – transportmidlerne er fundet, men hvor skal rejsen faktisk gå til?

Hele Europa er åbent for dine fødder. Men byer som Paris, Rom og London kan hurtigt tære din opsparing, da både hotel og leveomkostninger her er højere end så mange andre byer. Og hvis du har set byerne allerede, så gælder det især om at opleve noget af det Europa alle dine venner ikke har set i forvejen.

Vi kommer med 3 bud på mulige destinationer her:

Østeuropa

Antallet af turister til Østeuropa ville være 100x højere, hvis folk vidste, hvad landene i regionen har at byde på.

Lande som Rumænien, Serbien og Ungarn smager stadig lidt af kommunisme, men det er 20 år siden og landene oplever lige nu mærkbar fremgang.

At komme til landene er takket være især det polsk-ungarske selskab Wizz Air billigt og leveomkostningerne sammenligneligt med Danmark er meget små. Vejret er godt, landene er rig på kultur der endnu ikke er overrendt af turister, men de nyder samtidigt de turister der kommer og putter penge i økonomien og du bliver derfor i almindelighed behandlet pænt.

Hvis du vil have en smag af både almindelig vestlig turisme og det smukke Østeuropa har at byde på, så tag eventuelt til Dubrovnik i Sydkroatien. Herfra kan du leje en bil og køre til Bosnien. Vær dog opmærksom på, at Bosnien endnu ikke er med i EU og har skal du derfor have en forsikring der dækker lidt ekstra. Til gengæld oplever du noget dine venner ikke har hørt om før.

Grækenland

Grækenland har altid været en spændende feriedestination, men nu også billigere end tidligere. Polemikken omkring den græske økonomi og spændingerne i sommeren 2014, der var lige ved at få landet smidt ud af euroen, har gjort stor skade på landets ellers velvoksne turistindustri. Her flere år efter er turisterne stadig ikke i samme tal vendt tilbage til Kos, Lesbos og Athen.

Det kan du udnytte.

Loven om udbud og efterspørgsel betyder, at med den mindre efterspørgsel og samme udbud så bliver priserne sat ned.

Du kan få billige rejser til Grækenland og når først du er kommet koster det dig heller ikke mange penge at bo, spise og leve. Grækenland er, takket eurokrisen, et mere oplagt rejsemål end det nogensinde før har været.

Intet er så skidt, det ikke er godt for noget.

Portugal

Spanien med destinationer som Malaga, Las Palmas og Barcelona er et af de mest populære rejsemål fra Danmark. Men også Portugal fortjener her lidt hæder. Landet byder på mange gode ting for dig som rejsende:

 • Lækkert vejr det meste af året
 • Billige priser og en turistvenlig befolkning
 • Fantastisk natteliv og kultur især i Lissabon
 • Og sandstrande som var du i thailandske Phuket ved feriedestinationen Faro på Sydkysten

Portugal har i mange år oplevet et stadig stigende antal danske turister, men det er ikke for alvor eksploderet endnu. Vi er mange, der tror, det er et spørgsmål om kort tid før det sker og den trend kan du være med til at starte ved at lægge vejen forbi Portugal.

Værd at vide herudover

Når du skal ud at rejse i lang tid er der et par ting, du i almindelighed bør være opmærksom på og som kan bidrage til en nemmere, billigere, sikrere og mere behagelig rejse:

 • Tegn en udvidet rejseforsikring. Det blå sygesikringsbevis giver dig kun adgang til lægehjælp på samme niveau som landet giver egne borgere. Det er ikke så fedt eksempelvis i Serbien. Tegn en forsikring der giver dig sikkerhed for, du altid kan komme hjem, hvis uheldet er ude.
 • Tag en powerbank på +10.000 mAh med. Det er aldrig skægt at løbe tør for strøm og miste Google Maps.
 • Hvis du skal være i et land i lang tid, så køb et SIM-kort med data. Så har du internet overalt igen og dine venner og familie kan stadig kontakte dig på Facebook, Skype, mail og WhatsApp.
 • Det er altid sjovere at rejse sammen med andre. Vi mennesker tænker mere positivt tilbage på minder vi deler med nære venner og familie.

Du har meget at glæde dig til.

Hav en fantastisk tur!

Udgivet i Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*