Burj Al Arab hotel i Dubai

Attraction Type:

  • Seværdigheder

Burj Al Arab er en hotelbygning beliggende i Dubai, som er en del af de Forende Arabiske Emirater. Tårnets arabiske navn betyder oversat til dansk ’tårnet af Arabien’. Bygningen er den fjerde højeste i verden med sine 321 meter. Hotellet er placeret 208 meter ude i havet og er forbundet til fastlandet med en lang bro. Hotellet er meget eksklusivt og består udelukkende af lækre og dyre suiter. Hvis du vil have adgang til hotellet skal du enten booke et værelse, bestille et bord i restauranten eller være inviteret personligt.

Det er altså ikke et hotel som alle uden videre kan få adgang til. Den mindste af de mange suiter er hele 169 m2, hvor den største suite er på 780 m2. Det er altså nogle meget eksklusive suiter. Hotellet holdte en stor åbningsceremoni i 1999 efter næsten fem år undervejs. Man brugte to år på at lave den kunstige ø, som hotellet står på. Herefter brugte man yderligere tre år på at opføre selve hotellet.

Dubai som by

Det Forende Arabiske Emirater består af i alt syv dele, hvoraf Dubai er en af disse syv dele. Dubai er den næststørste del af emiraterne. Byen er i sandhed en del af fremtiden, da en stor del af byen er opført inden for de sidste ti-femten år. Hvis man således kigger på før og efter-billeder er der sket store forandringer. I byen ligger bl.a. verdens højeste bygning, Burj Khalifa, samt det fjerde højeste Burj Al Arab. I byen finder man også et kæmpe shopping center med hele 1200 butikker. Dubai Mall er således verdens største shopping center. På mange måder er byen fyldt med ekstremer, som tiltrækker mange turister hvert eneste år. Man skal dog huske den store penge pung, når man skal besøge Dubai.

Jeg hedder Halfdan og jeg har lavet Billigeflybilletter.dk. Som iværksætter har jeg været heldig at kunne rejse en del og det skriver jeg om på bloggen her.